Kia Niro va avea o versiune electrică. Debutul este așteptat în 2018

Kia a anunțat că modelul Niro o să primească în 2018 o versiune 100% electrică. Produsul constructorului asiatic va miza pe experiența Hyundai și a modelului Ioniq, singurul vehicul disponibil în prezent în trei versiuni eco.

În acest moment, Kia Niro poate fi comandat fie sub forma unui hibrid convențional, fie alături de un sistem de tip plug-in. Viitoarea versiune electrică va integra sistemul de propulsie pe care îl găsim pe Ioniq. Pe scurt, vorbim despre un motor electric de 88 kW, echivalentul a 118 CP și 291 Nm.

Informațiile vin chiar din partea lui Michael Cole, COO-ul pentru Europa al producătorului asiatic. Pentru moment, nu există informații cu privire la autonomia lui Niro electric. Tot ce știm este că pe Ioniq Electric, bateria de 28 kWh oferă o autonomie de 280 de kilometri în ciclul european NEDC.

Totuși, nu trebuie să uităm și de faptul că Hyundai va lansa în 2018 o baterie ceva mai generoasă, iar aceasta ar putea fi împrumutat și de Kia Niro.

Kia Niro – Clip de prezentare

Via | Motor1

    bogdan says:

    va rog sa-mi spuneti si mie unde se comercializeaza deja varianta plug-in. urmaresc cu atentie acest subiect pentru ca sunt interesat de aceasta masina si inca nu am gasit nicaieri specificatii pentru plug-in. exceptie ceea ce se vehiculeza din diverse surse. dar nimic oficial.

Adaugă un comentariu