Kia și Hyundai investesc 100 milioane de euro într-un start-up britanic

Kia și Hyundai au anunțat realizarea unei investiții strategice de 100 milioane de euro într-un nou parteneriat cu Arrival, o companie nou înființată din UK, care produce automobile electrice.

Prin intermediul parteneriatului, Kia și Hyundai intenționează să lanseze autoutilitare electrice de clasă mică și medie, precum și alte produse pentru companiile de logistică, servicii de ride-hailing, on-demand și transport de tip navetă.

Platforma electrică scalabilă a companiei Arrival poate fi adaptată pentru mai multe categorii și tipuri de automobile pe care Arrival, Kia și Hyundai le vor studia pentru dezvoltarea unei game de automobile PBV (Purpose Built Vehicle).

Înființată în 2015, compania Arrival are facilități de producție și centre de cercetare-dezvoltare în SUA, Germania, Israel, Rusia și UK. Forța companiei constă în platforma de tip ‘skateboard a automobilului, cu o structură de componente modulare, o bază rentabilă a costurilor, care încorporează un pachet de baterii, un motor electric și componente ‘driveline’.

taguri
Adaugă un comentariu