Kia și Hyundai își îndreaptă țintele către cosmos: vor dezvolta împreună vehicule lunare

Kia și Hyundai au anunțat pe 27 iulie că au semnat acorduri comune de cercetare cu șase institute de cercetare coreene și au format un organism consultativ pentru a dezvolta soluții de mobilitate pentru a explora suprafața Lunii. Anunțul urmează lansării cu succes de către Coreea de Sud în iunie a unei rachete de producție internă.

„Am făcut primul pas către transformarea viziunii noastre privind robotica și conceptul de „Metamobilitate în realitate’, a declarat Yong Wha Kim, Executive Vice President, and Head of R&D Planning & Coordination Center al Hyundai Motor și Kia. „Vom extinde sfera experienței de mișcare a oamenilor dincolo de mijloacele tradiționale de transport și dincolo de granițele Pământului pentru a contribui în continuare la progresul omenirii și la crearea unui viitor mai bun.’

 

În urma colaborării care se așteaptă să înceapă încă din august, organismul consultativ va defini conceptul de mobilitate al explorării lunare și tehnologiile de bază majore în timp ce elaborează și revizuiește strategii specifice și măsuri de implementare pentru operarea pe Lună. Kia și Hyundai Motor vor sprijini organismul consultativ cu tehnologiile lor de mobilitate inteligentă.

În cadrul acordului multilateral de cercetare, participanții din sectorul privat și guvernamental își vor integra cunoștințele și capacitățile pentru a contribui la promovarea în mod semnificativ a tehnologiilor existente și pentru a crea noi soluții pentru mobilitatea de explorare a Lunii. Expertiza va fi pusă în aplicare în numeroase domenii, inclusiv echipamente de explorare, software pentru activitățile de mobilitate și funcționalitatea de comunicare la distanță.

Fără aer, temperaturi extreme și nenumărate cratere și straturi de praf lunar compuse din particule ascuțite și abrazive, suprafața lunii este un mediu foarte dur. Deși prezintă provocări semnificative pentru dezvoltarea mobilității de explorare a suprafeței, oferă, de asemenea, terenul de probă suprem și va oferi lecții neprețuite pentru Kia și Hyundai pentru a accelera în continuare furnizarea de soluții inteligente și sustenabile de mobilitate pe pământ.

Kia și Hyundai au format un organism consultativ intern cu personal cheie pentru dezvoltarea și funcționarea mobilității pe suprafața lunară. Resursele vor fi aduse de la Hyundai și laboratorul de robotică Kia responsabil cu dezvoltarea roboților. Kia și Hyundai vor colabora, de asemenea, la proiectarea și interpretarea programelor software și hardware, tehnologia de răspuns la mediul spațial și echipamente speciale pentru desfășurarea misiunilor de explorare lunară.

Acordul multilateral de dezvoltare a mobilității pentru explorarea suprafeței Lunii reprezintă un moment revoluționar în istoria Kia și Hyundai Motor, care contribuie la extinderea viziunii privind mobilitatea viitoare, inclusiv robotică și AAM, în zone dincolo de granițele Pământului. De asemenea, Kia și Hyundai plănuiesc să asigure tehnologii proprietare pentru viitoarele companii de mobilitate în procesul de dezvoltare a noii tehnologii robotice de mobilitate pentru explorarea pe suprafața Lunii.

Adaugă un comentariu