Kia Stonic facelift se laudă cu motoare noi, infotainment mai mare

Kia a publicat primele imagini și informații cu Stonic facelift, care primește motorizări mild-hybrid, infotainment de 8 inch și tehnologii noi.

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre transmisia manuală inteligentă dezvoltată de Kia

Designerul-șef Kia: „COVID-19 va schimba designul mașinilor noastre'

Nici mărcile premium nu au așa ceva: unde afișează Kia Sorento imagini din unghiul mort

Crossoverul Kia de clasă mică, Stonic, a trecut recent printr-o operație de facelift, vizibilă la exterior prin farurile LED redesenate, jantele de 16 inci și trei noi culori de caroserie: Storm Grey, Azure Blue și Zest Yellow. Ultima este disponibilă doar pentru plafon.

Sub capotă, noul Kia Stonic primește motorizări noi, sub forma unui sistem de propulsie mild-hybrid disponibil în două versiuni de putere: 100 CP și 120 CP. Ca și în cazul lui Rio facelift, acesta este constituit din motorul de 1,0 litri T-DGi și sistemul EcoDynamics+ de 48 V. Altfel, gama de oferte de motorizare — T-GDi de 1,0 litri cu 100 CP și unitatea de 1,2 litri aspirat, cu 84 CP — rămâne neschimbată, cu mențiunea că motorul de 1,0 litri non-hibrid primește cutie manuală cu șase trepte.

La interior, noutatea este sistemul de infotainment care se laudă acum cu un ecran tactil cu diagonala de 8 inci și care are compatibilitate Android Auto și Apple CarPlay. Totodată, ecranul TFT de 4,2 inci din instrumentarul de bord are acum grafică mai bună.

Și la capitolul sisteme de asistență Kia Stonic are noutăți, lista de tehnologii de siguranță fiind acum mai amplă: Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist System, Driver Attention Warning, Blind-Spot Collision Warning, Blind-Sopt Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Assist, Smart Cruise Control și Lane Following Assist se numără printre ele.

Kia a anunțat că noul Stonic facelift va fi disponibil pe piața europeană începând cu al patrulea trimestru al acestui an.

    Am avut pe mana catva primul model si pot spune ca este o masina mai mult decat corecta. din punct de vedere al aspectului exterior este top iar ca tinuta de drum este impecabila. Sincer considerand vremurile nu tocmai roze ce se prefigureaza la orizont, este posibil ca acest segment de masini si in special acest model sa prinda din ce in ce mai mult la public, datorita pretului , aspectului si garzii la sol. Go Kia!

Adaugă un comentariu