La oferta stratului superior de BEV-uri VW a fost adăugat Volkswagen ID.7 Tourer. Stilul și nota practică se fac remarcate.

Seria de la vârful gamei de automobile electrice VW a fost completată cu varianta break, numită VW ID.7 Tourer. Tema breakrurilor stilate cu dimensiuni detsul de mari a mai fost recent abordată de către VW și vom pomeni aici modele precum Arteon Shooting Brake sau noua generație Passat. VW ID.7 Tourer ilustrează ideea respectivă din perspectiva electromobilității.

În comparație cu deja cunoscutul sedan fastback VW ID.7, break-ul VW ID.7 Tourer are avantaje sesizabile pe latura practică: volumul util al portbagajului său este mai mare și posibilitățile de modulare permit o exploatare de nivel superior al spațiului din interiorul caroseriei. În principiu, la bord au loc cinci persoane și un volum de 605 litri de bagaje. Dacă se recurge la rabatarea banchetei, volumul util poate să fie extins până la 1714 litri.

Imelda Labbé, membru al consiliului de administrație al mărcii Volkswagen, responsabil pentru vânzări, marketing și post-vânzare, a declarat cu privire la noul break de top integrat în gamă: „Împreună cu sedanul fastback VW ID.7 și noul VW Passat Variant, noul VW ID.7 Tourer completează perfect oferta noastră în clasa medie superioară. Automobilul va fi deosebit de atractiv pentru cei care conduc în mod curent pe distanțe relativ lungi și pentru clienții de afaceri datorită spațiului său generos și autonomiei ridicate.'

VW ID.7 Tourer împărtășește majoritatea dimensiunilor sale exterioare cu sedanul fastback VW ID.7. Ambele modele au lungimea de 4.961 mm și au un ampatament foarte lung, de 2.971 mm, consolele din față și din spate fiind scurte (ampatamentul lung degajează un spațiu corespunzător pentru amplasarea bateriei în podea). Lățimea celor două modele ID.7 este de 1.862 mm (fără oglinzi exterioare). Ambele versiuni ID.7 au 1.536 mm înălțime. Ambele modele diferă semnificativ unul de celălalt în zona caroseriei din spate: noul ID.7 Tourer se caracterizează printr-o linie a plafonului extinsă mult spre spate între stâlpii C și D, astfel fiind obținută o înălțime interioare mare în această zonă. Datorită plafonului mai lung și hayonului mai abrupt, VW ID.7 Tourer oferă un portbagaj cu volum superior.

Dimensiunile suorafeței de încărcare de pe podeaua portbagajului sunt identice cu ale sedanului VW ID.7: lungimea utilă măsoară 1.075 mm până la bancheta din spate. Când spătarele scaunelor din spate sunt rabatate, lungimea suprafeței de încărcare în mare parte plată crește la 1.948 mm. Lățimea maximă între pasajele roților este de exact 1.000 mm.

Asemenea sedanului  VW ID.7, breakul este dotat cu noul sistem de propulsie cunoscut printre specialiștii de la Volkswagen cu indicativul APP 550. Noul motor electric este cel mai puternic și are cel mai mare cuplu (545 Nm) din oferta familiei de modele Volkswagen ID de până acum. În cazul versiunilor ID.7 Pro, bateria litiu-ion oferă o capacitate netă energie de 77 kWh (brut: 82 kWh). În aceste condiții, consumul WLTP combinat se înscrie între 16,3 și 14,1 kWh/100 km, autonomia WLTP fiind de până la 621 km.

Adaugă un comentariu

Articole similare