La un pas de moarte pe drumul european E85 (Video)

Deși drumul european E85 este în topul celor mai periculoase rute din România șoferii nu vor să înțeleagă că nu poți mergi în siguranță decât dacă abordezi un stil de condus preventiv.

Un cititor Auto Bild ne-a semnalat o situație periculoasă întâlnită pe drumul european E85. În imagine observăm cum un autoturism se angajează într-o depășire riscantă și doar prezența de spirit a unui alt șofer nu a condus la o tragedie.

Citește și:

Depăşire la limita nebuniei pe Autostrada Timisoara – Arad (Video)

Manevra unui şofer din Constanţa putea să conducă la un accident teribil (Video)

E 85, are o lungime de 333 kilometri și leagă localitățile București, Urziceni, Buzău, Focșani, Bacău și Roman. Circulația pe acesta se face inclusiv pe acostamentul drumului, în afara părții carosabile, șoferii fiind convinși, de la caz la caz, că șoseaua are fie bandă de urgență fie că are un standard numit de ei ‘o bandă și jumătate’.

Marginea din dreapta a drumui național are o lațime de doar 2,5 metri, fix cât lățimea unui camion, cu un metru mai puțin decât lățimea unei benzi de drum național și cu 1,25 metri sub lățimea unei benzi de autostradă.

Convingerea fermă că drumul are două benzi face ca cei care circulă cu viteză să pună presiune pe cei care sunt in fața lor, cerându-le acestora să se retragă spre acostament. IGPR și CNAIR au transmis public de mai multe oric că acest drum are o singură bandă pe sens și că în dreapta benzii se găsește doar acostamentul (porțiune ce nu este inclusă în carosabil). Doar că în lipsa amenzilor șoferii conduc tot cum vor.

Iată momentul teribil care putea duce la un accident mortal:

Adaugă un comentariu