LaFerrari cu numărul 500 a fost vândut pentru cea mai mare sumă plătită pe o mașină modernă

Noapte trecută, la Daytona International Speedway, Ferrari a ținut un eveniment special pentru a vinde exemplarul cu numărul 500 al supercarului LaFerrari. Deși producția inițială pentru LaFerrari a fost stabilită la 499 de exemplare, compania italiană a decis să contruiască un ultim exemplar, pentru a ajuta victimele cutremurelor înregistrate recent în Italia. 

 

Exemplarul cu numărul 500 este unicat, având aplicate logo-uri tradiționale mărcii, pe culoare roșie, specifică Ferrari. Pentru că are toate șansele să devină una dintre cele mai scumpe mașini din istorie peste câteva decenii, cel care a cumpărat mașina a plătit nu mai puțin de 7 milioane de dolari, un preț uriaș pentru o mașină modernă. De fapt, acesta este cel mai mare preț plătit pentru o mașină nouă.

Cu un preţ oficial de 1 milion de euro, cel mai rapid şi puternic Ferrari din istorie dispune de un motor V12 de 800 CP, ajutat de un motor electric de 163 CP, pentru a furniza un total de 963 CP. Automobilul poate atinge 350 km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de trei secunde.

Adaugă un comentariu