LaFerrari, rege al asfaltului: își depășește viteza maximă, pe autostradă (VIDEO)

Ferrari LaFerrari, test de viteză maximă pe autostradă

vezi galeria foto

LaFerrari are șapte ani vechime, însă nu ai zice asta dacă te uiți la cum arată. Sau dacă îndrăznești să-i testezi viteza maximă.


Citește și:

Ce profit înregistrează Ferrari pentru fiecare mașină vândută?

Ferrari și Fiat vor să producă ventilatoare pentru a ajuta Italia în lupta cu Covid-19

Ferrari vrea să dea în judecată o fundație umanitară din cauza numelui acesteia

Dacă vrei să investești la sigur, trebuie să investești în Ferrari: este cel mai tare brand

Noul Ferrari Roma arată de parcă a fost desenat special pentru James Bond

E greu să crezi că LaFerrari a apărut acum șapte ani de zile, pentru că arată cât se poate de actual — un detaliu specific mai tuturor modelelor produse de Ferrari. Înfățișarea nu-i trădează vârsta, iar cifrele asociate modelului, cu atât mai puțin: 0-100 km/h mai puțin de 3 secunde și o viteză maximă de 349 km/h. Sau cel puțin asta spune producătorul, pentru că acest sprint pe autostradă pare să infirme cifrele oficiale: LaFerrari poate prinde chiar și mai mult de atât.


Clipul a fost postat de utilizatorul speedtimers pe Instagram și arată un LaFerrari pe o autostradă germană (fără limitare de viteză), puternic solicitat de către șofer. Filmarea începe când mașina avea 217 km/h, dar vitezometrul ajunge repejor la 250 km/h, respectiv 300 km/h — moment în care este antrenată și ultima treaptă de viteză.

Pragul vitezei maxime teoretice (349 km/h) este și el depășit, LaFerrari oprindu-se din accelerat abia la 372 km/h. La fel de surprinzător ca viteza maximă este relativa ușurință cu care o atinge.


LaFerrari este animat de un V12 de 6,3 litri cu 799 CP, însă puterea totală a sistemului hibrid cu care se mândrește supercarul italian este de peste 960 CP. Acum parcă e mai ușor de înțeles partea cu „relativa ușurință’.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE