Lamborghini Countach 25th Anniversary într-un showroom scos din timp

Cel puțin într-unul dintre colțurile showroom-ului Lamborghini din Montreal timpul pare să fi stat pe loc de-a lungul câtorva decenii. Evident, e vorba de colțul în care se găsește acest Lamborghini Countach 25th Anniversary care are la bord doar 135 km.

Mai nimic nu pare să se fi întâmplat cu această mașină între momentul în care a fost livrată de la uzina din Sant’Agata Bolognese și până când i s-au făcut fotografiile pe care le vedeți aici. Prin definiție, seria Lamborghini Countach a fost ceva ieșit din comun. Istoria seriei a încuput cu Countach Concept care a făcut senzație la Salonul Auto de la Geneva în 1971 și al cărui design purta semnătura studioului Bertone.

Timp de trei ani s-a lucrat la integrarea unui conținut tehnic de înaltă performanță în interiorul acestei sculpturi pe roți. Automobilul complet funcționala fost lansat în 1974 și vorbim aici despre versiunea Countach LP400, având montat în poziție centrală un propulsor V12 de 3929 cmc și 375 CP.

Lamborghini Countach a avut o longevitate impresionantă pentru un automobil supersport în fabricație, fiind produs până în 1990. Așadar, vorbim despre 16 de ani! Coupe-ul prezentat aici face parte din ediția limitată 25th Anniversary lansată în 1988 pentru a celebra un sfert de veac de la înființarea mărcii de automobile Lamborghini și care a numărat 657 de exemplare.

Partea sa tehnică este similară cu a versiunilor Countach LP5000 QV cu specificație americană, al căror propulsor de 5167 cmc alimentat cu injecție Bosch K-Jetronic furnizează 420 CP. Vă place sau nu, kitul aerodinamic cu elemente pronunțat agresive face parte din dotarea tipică ediției 25th Anniversary și a fost proiectat de către Horacio Pagani.

Sincer, noi ne exprimăm preferința pentru forma curată a caroseriei pe care Marcello Gandini (tânăr angajat la Bertone) a creionat-o în 1971. Revenind la obiectul în cauză, folia de pe scaune este cea cu care automobilul a plecat în 1988 din fabrică. Prețul cerut pe mașină, adică 568.496 USD, vă asigurăm că este din vremurile noastre.

Adaugă un comentariu