Lamborghini se descopera: Aventador LP700-4 Roadster

Lamborghini a dezvaluit versiunea decapotabila a vasului-amiral Aventador. Noul LP700-4 Roadster are un plafon detasabil din fibra de carbon, ce aminteste de modelele Targa de odionioara.

Acoperisul din doua piese cantareste doar 5,8 kilograme, iar operatiunile manuale de montare/demontare sunt extrem de facile si nu dureaza mai mult de cateva secunde. Lamborghini a pregatit si un spatiu special de stocare, amplasat sub capota din fata.

Aventador LP700-4 Roadster este echipat si cu o luneta actionata electric si un deflector suplimentar de vant ce reduce turbulentele aerodinamice. Montantii posteriori au fost si ei redimensionati, pentru un plus de siguranta in cazul unei rostogoliri accidentale a masinii.

Noul Aventador Roadster beneficiaza de serviciile aceluiasi V12 aspirat de 6,5 litri si 700 CP, iar performantele nu au avut prea mult de suferit. Sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza fix 3 secunde, cu 0,1 secunde mai putin decat in cazul Coupe-ului, viteza maxima de 350 km/h fiind demna de un supercar de talia noului LP700-4 Roadster. Marile noutati sunt sistemul start&stop si cel de dezactivare partiala a cilindrilor, responsabile pentru reducerea consumului si a emisiilor de dioxid de carbon.

Listele de comenzi au fost deschise deja, pretul de pornire al noului Lamborghini LP700-4 Roadster fiind stabilit la 300.000 de euro fara taxe.

Adaugă un comentariu