Lamborghini Zagato 5-95 pe baza lui Gallardo

Pe baza lui Gallardo LP570-4, cel mai vandut model din istoria lui Lamborghini, Zagato a realizat conceptul 5-95 in urma unei colaborari oficiale cu constructorul italian ce apartine de Audi.

Conceptul pastreaza baza tehnica de la Gallardo dar designul a fost reinterpretat conform filozofiei proprii orientate spre rationalism si functionalitate. 5-95 Zagato marcheaza celebrarea a 95 de ani de la infiintarea Zagato (1919-2014).

Tipic pentru Zagato, se remarca aripile fata bombate care integreaza blocurile de lumini si a doua priza de aer si spatele care incepe practice din centrul masinii. In priza centrala de aer de mari dimensiuni se afla un spoiler din fibra de carbon.

Suprafata vitrata continua este o alta tema continua lansata de Zagato la sfarsitul anilor 40 si reutilizata in anii 80. Priza superioara de aer este integrate in acoperisul profilat special.

Primul model Zagato construit pe o caroserie de Lamborghini a fost 3500 GTZ in 1965 si avea la baza mecanica lui 350 GT. Acum, dupa aproape 50 de ani, Albert Spiess, unul din cei mai mari colectionari de modele Lamborghini a comandat la Zagato un model pe baza lui Gallardo.

Spiess detine o colectie impresionanta si de modele Zagato cum ar fi Alfa Romeo S.Z.(1990), Aston Martin V8 Zagato (1985) si V12 Zagato (2012).

Adaugă un comentariu

Articole similare