Surpriză de proporții: Lancia a întrecut Alfa Romeo la vânzări în Europa

Lancia a întrecut toate așteptările: deși are un singur model în portofoliu, constructorul auto italian a vândut mai multe mașini în 2019 decât Alfa Romeo, până în momentul de față.

Într-un comunicat oficial, Lancia și-a anunțat cifrele valabile pentru prima jumătate a anului curent. Compania italiană a vândut 34.700 de mașini în Uniunea Europeană, în perioada ianuarie-iunie 2019 – în creștere cu 27,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Aceste valori întrec realizările brandului Alfa Romeo, care – la fel ca Lancia – este deținut de grupul Fiat Chrysler Automobiles. Potrivit Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA), Alfa Romeo nu a reușit să comercializeze în UE decât 27.702 unități în anul 2019, deocamdată.

Statisticile sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât Alfa Romeo are pe piață cinci modele în momentul de față (4C, Giulia, Giulietta, Mito și Stelvio), în vreme ce Lancia se mulțumește cu unul singur: Ypsilon, produs începând din 2011.

În plus, Lancia Ypsilon se vinde doar în Italia, în timp ce Alfa Romeo își exportă toate modelele.

Situația inedită este explicabilă prin prisma prețului: Lancia Ypsilon este mai ieftin decât oricare dintre mașinile Alfa Romeo, deci mai accesibil publicului larg. Acest lucru se datorează și faptului că vorbim despre un model lansat în urmă cu opt ani, astfel că ofertele sunt tentante din punct de vedere financiar.

 

Sursa foto: M 93, via Wikipedia

Adaugă un comentariu