Lexus RC-F: primele informatii oficiale

Lexus a prezentat primele fotografii si informatii oficiale ale viitorului RC-F, inaintea salonului de la Detroit, unde va avea premiera.

Japonezii vor sa faca o impresie puternica cu acest rival al lui BMW M4 si Audi RS5, care va avea sub capota un motor V8 aspirat de 5,0 litri care dezvolta “cu mult peste 450 CP”. Lexus vorbeste despre “cel mai puternic model cu motor V8” pe care l-a produs vreodata, astfel ca asteptarile sunt ridicate.

RC-F are un design agresiv dar, sustin designerii si inginerii Lexus, fiecare detaliu are rol functional, de la prizele largi de aer la eleronul activ care se ridica la viteze de peste 80 km/h. Influentele supercarului LFA sunt evidente, acest lucru fiind vizibil si in interior. Ca si in cazul lui LFA, panoul de instrumente virtual se schimba in functie de cele patru moduri de conducere, iar scaunele scoica sunt o adevarata opera de arta.

Mai multe detalii tehnice nu au fost oferite, dar asteptam o cutie de viteze automata cu opt rapoarte si o cifra pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h apropiata de valoarea de 4,5 secunde.

Adaugă un comentariu