Limitele își spun cuvântul în cazul ediției speciale Volkswagen Golf R 333, dar nu și pe plan emoțional.

Cu toate că 333 înseamnă jumătate din 666, Volkswagen Golf R 333 Limited Edition nu este bestie doar pe jumătate. Această versiune sportivă a seriei Golf se bazează pe deja cunoscutul Golf R Performance, iar limitarea numărului de exemplare asamblate la 333 face referire la puterea motorului: 333 CP, bineînțeles.

La acest nivel de putere nu se mai pune problema dacă ai nevoie de tracțiune integral pentru a exploata întregul potential dinamic pe care îl poate oferi grupul motopropulsor – e clar că tracțiunea integrală trebuie neapărat să fie inclusă în meniu. Volkswagen Golf R 333 Limited Edition nu se mulțumește doar cu atât, la gestiunea funcționării transmisiei sale fiind adăugate sistemele R-Performance Torque Vectoring și Vehicle Dynamics Manager.

Pentru ca răspunsul motorului să fie întotdeauna spontan și cota maximă de 420 Nm a caracteristicii de cuplu să fie mereu lesne de atins, turbocompresoul este are un dispozitiv „preloader' care îi menține turația la o valoare prestabilită și atunci când se rulează constant, în regim de sarcină redusă. Mai notăm că Volkswagen Golf R 333 Limited Edition este capabil să resolve accelerația de la 0 la 100 km/h în 4,6 s.

„Volkswagen Golf R 333 Limited Edition este prima versiune R cu o specificație predefinită de noi, care nu lasă nesatisfăcute aspirațiile clienților cu privire la performanțe. Funcțiile high-tech cu care l-am dotat au grijă de asta', a spus Hakim Halimi, șeful de marketing al produselor Volkswagen R. Detaliu relevant: Vehicle Dynamics Manager distribuie forța motrice nu doar între punțile din față și din spate, ci și între cele două roți din spate. Faptul oferă o dimensiune specială caracterului sportive al mașinii, mai ales în viraje. Profilele de conducere Drift și Special, concepute prin sesiuni prelungite pe circuitul Nürburgring, oferă, de asemenea, un supliment de satisfacție în conducerea pe pistele de motorsport. Sistemul de evacuare oferit R Performance este furnizat de Akrapovic, iar jantele negre Estoril au diametrul de 19 inci și pot primi anvelope semislick. Viteza maximă a lui Volkswagen Golf R 333 Limited Edition a fost oficial stabilită la 270 km/h.

Adaugă un comentariu

Articole similare