Link&Co – un nou brand auto chinezesc vine în Europa, din 2018

Link&Co este noul brand pe care chinezii de la Geely (compania care a cumpărat Volvo) vor să-l impună în Europa. Primul lor model, un SUV compact, poartă deocamdată o denumire care nu spune mare lucru – „01. Acesta folosește tehnologia Volvo și își propune să redefinească modul în care oamenii vor folosi mașinile.

Noul brand se lansează astăzi, în cadrul unui eveniment la Berlin. Modelele sale, care vor fi identificate prin numerale care încep cu cifra zero (01, 02 etc), vor fi  comercializate exclusiv online, adoptând un model care pare inspirat de cel al Tesla. Elementul central al deținerii unei mașini Link&Co este partajarea. Proprietarul poate seta o cheie digitală, care permite accesul la mașină pentru prieteni, colegi sau rude. Se poate seta un interval de timp în care aceștia pot folosi mașina.

Link&Co

Primul model introdus pe piață de Link&Co, SUV-ul compact 01, va fi construit pe viitoarea platformă Compact Modular Architecture, dezvoltată de Geely împreună cu Volvo în Suedia. Volvo va folosi aceeași platformă pentru modelele sale din seria 40, inclusiv pentru viitorul SUV XC40 care va debuta anul viitor. Sistemul de propulsie al lui Link&Co este unul hibrid, compus dintr-un motor pe benzină de 1,5 litri cu trei cilindri și un motor electric. O motorizare pe benzină de 2,0 litri va fi, de asemenea, disponibilă.

Exteriorul lui 01 aduce mai degrabă cu cel al modelelor Porsche decât cu cele de la Volvo, dar în interior putem recunoaște elemente familiare de la marca suedeză. Tehnologia va fi la loc de frunte, cu numeroase sisteme de asistență și un sistem de infotainment dezvoltat în colaborare cu Microsoft, Alibaba și Ericsson.

Mașinile Link&Co vor fi construite în China. Modelul 01 va fi lansat anul viitor pe piața chineză, urmând ca din 2018 să poată fi livrat în Europa. Chinezii vor concura în segmentul premium, dar cu un model de vânzări și distribuție preponderent online, care este în măsură să permită adoptarea unei politici de prețuri agresivă. Mașinile vor fi livrate direct la cumpărător, iar pentru service vor fi, de asemenea, ridicate direct de la casa acestuia.

Adaugă un comentariu