Lotus pregătește un Esprit al viitorului

După încheierea oficială a producției de 25 de ani a legendarului Elise, Lotus se reinventează pentru era modernă. Britanicii au publicat deja o schiță a viitorului model sportiv, despre care știm că va lua ființă abia în 2026.

Dar până atunci, Lotus are în plan lansarea unui SUV electric, momentan numit Type 132. Mai apoi, gama viitorului de la Lotus va include un coupé cu patru portiere. Deocamdată, acest model poartă denumirea de cod Type 133. Un crossover compact (Type 134) va fi urmat de către vehiculul din imagine, sportiva purtând numele de cod Type 135. Toate vehiculele menționate vor fi electrice, iar producția primelor trei se va defășura în China.

Totuși, britanicii pregătesc o linie de asamblare în Hethel pentru Type 135. De asemenea, sportiva electrică se va vinde și sub sigla Alpine, ca urmare a recentului parteneriat și va fi dezvoltată împreună cu Britishvolt.

Succesorul lui Elise va utiliza o platformă complet nouă numită E-Sports. După cum era de așteptat, Type 135 va fi poziționat sub hypercar-ul Evija și va putea fi configurată alături de unul sau două motoare electrice. În funcție de aceasta, puterea sistemului va varia între 469 și 872 de cai-putere, iar acumulatorul va fi amplasat în spatele scaunelor, asigurând caracteristici de manevrabilitate asemănătoare unui vehicul cu motor amplasat central.

Platforma suportă deja două tipuri de baterii, de 66,4 kWh (autonomie 480 km) și de 99,6 kWh (720 km). De asemenea, arhitectura la 800V suportă încărcări rapide, de ordinul celor întâlnite la Porsche Taycan.

Adaugă un comentariu