Luca di Montezemolo pleaca de la Ferrari din cauza neintelegerilor cu Sergio Marchionne

Luca di Montezemolo, omul care a condus Ferrari din 1991 si pana astazi, renunta la pozitia pe care o ocupa in cadrul brand-ului italian.

Italianul a confirmat ca pe 13 octombrie va pleca din sanul companiei cu care avut rezultate impresionante de-a lungul anilor.

Neintelegerile dintre Montezemolo si Sergio Marchionne, seful grupului Fiat-Chryslaer, reprezinta motivul pentru care acesta va parasi corabia italiana. Asa cum stiti, Montezemolo a incercat pe cat posibil sa faca din Ferrari un brand exclusivist, insa aceast strategie de a limita vanzarile nu este una agreata de Marchionne.

“Am decis sa parasesc pozitia pe care o ocup la Ferrari dupa 23 de ani incredibili, fara sa mai pun la socoteala si perioada petrecuta alaturi de Enzo in anii ’70. Ferrari este cea mai frumoasa companie din lume. A fost un privilegiu si o onoare sa fiu liderul acestui brand. M-am dedicat complet de-a lungul anilor. Ferrari a fost si continua sa fie cel mai important lucru din viata mea, alaturi de familie”, a declarat Luca di Montezemolo.

Locul lasat liber de Montezemolo in fruntea Ferrari va fi ocupat de Sergio Marchionne. Italianul a mai completat ca paraseste postul de conducere din cadrul Calutului Cabrat pentru a permite Ferrari sa aiba un rol important in cadrul grupului italian, atunci cand acesta va fi listat pe Wall Street.