Prima mașină electrică low-cost produsă în România

Macheta primei maşini electrice low-cost, produsă şi concepută în România, a fost lansată, joi seara, la Cluj-Napoca.

Autovehiculul a fost botezat ‘Go4two’ urmând să coste circa 5.000 de euro și a fost lansat în cadrul festivalului de arte digitale Clujotronic organizat de Institutul Francez şi Centrul Cultural German.

‘Am lansat în premieră mondială macheta primei maşini electrice low-cost, produsă şi concepută în România şi care a fost complet dezvoltată aici. Tot aici în ţară vrem să o producem. Macheta este din fibră de carbon şi cântăreşte 150 de kilograme, am încercat să fie cât mai uşoară. Maşina va avea trei roţi şi va fi propulsată de un motor electric, iar încărcarea se face cu baterii litiu-ion. Vom avea două versiuni ale maşinii, prima care va avea o viteză maximă de 45 de kilometri pe oră şi să fie folosită doar în oraş şi cealaltă care va atinge 80 de kilometri pe oră’, a declarat potrivit Mediafax Ştefan Breban, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), membru al echipei care a dezvoltat proiectul maşinii.

Acesta a adăugat: “Vehiculul este gândit astfel încât să asigure deplasarea din punctul A în punctul B. Costul unei astfel de maşini este de circa 5.000 de euro. Chiar dacă este o maşină ieftină, ne-am gândit şi la măsurile de siguranţă. Sperăm să avem prototipul 1 al maşinii funcţional până la sfârşitul anului”.

‘Go4two’ este produs în totalitate în țara noastră, de la design, la caroserie, la baterii şi motor.

Foto: rfi.ro

Adaugă un comentariu