MAI achizitioneaza 450 de unitati Dacia Duster 4×4

Ministerul Afacerilor Interne va achizitiona 450 de unitati Dacia Duster care vor intra in dotarea structurilor MAI incepand cu 20 octombrie.

Achizitia noilor exemplare Duster vine ca urmare a derularii programului de innoire a parcului auto national, ministerul semnand un acord cadru cu SC Renault Commercial Roumanie, in urma finalizarii unei licitatii deschise.

“Conform datelor centralizate la inceputul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era in medie de 42,6 la suta. Aproape 80 la suta din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzand aici Politia, Jandarmeria, Politia de Frontiera si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta – avea la inceputul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achizitie importanta de autovehicule, derulata la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, realizandu-se in anul 2006”, a declarat Monica Dajbog, purtator de cuvant MAI.

Conform oficialilor, pretul unui Dacia Duster in echipare cu tractiune integrala este de aproximativ 11.000 de euro.

Mai mult decat atat, au fost facute si o serie de demersuri pentru achizitionarea de catre MAI, din venituri proprii, a unui numar important de autovehicule destinate misiunilor de patrulare si interventie in timpul evenimentelor. In acest sens, Guvernul a deblocat suma de 31 de3 milioane de euro pentru cresterea numarului de autovehicule in cadrul structurilor MAI. Banii provin dintr-un total de 57 de milioane de euro si au fost obtinuti de MAI din venituri proprii. Diferenta va fi cheltuita in 2015, tot pentru achizitionarea de autovehicule.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu