Mai mult ca niciodată, japonezii mizează acum pe design – mesaj transmis și de Toyota CH-R Prologue Concept.

Prima generație Toyota CH-R s-a transformat din concept în produs de serie în numai doi ani. Conceptul a debutat la Salonul de la Paris în 2014. Doi ani mai târziu, publicul și-a pus eventual întrebarea: „de ce continuă Toyota să mai arate conceptul respectiv ca noutate pe la diverse evenimente?' Simplu: pentru că nu mai era vorba de un concept, ci de un automobil industrializat și integrat în oferta mărcii!

Toyota CH-R Prologue Concept, un obiect care conturează imaginea celei de-a doua generații a seriei, promite repetarea impactului pe care l-a avut predecesorul său cu opt ani în urmă. Încă o dată, Toyota demonstrează că este pregătită să spargă tiparele segmentului C și să o facă aducându-ne în fața ochlior ceva tentant și funcțional la nivelul clasei, nu doar un exercițiu de „altfel' radicalizat.

Toyota CH-R s- născut în urma eforturilor creative depuse de cei care lucrează șa centrul european de design situat în sudul Franței și numit ED2. “Misiunea noastră a fost să căutăm în profunzime, să mergem mai departe decât s-a mers vreodată mai înainte. Acum suntem nerăbdători să expunem noua generație Toyota C-HR.” A declarat Lance Scott, director de design Toyota European Design Development ED2.

Ce desprindem privind la conceptul Toyota CH-R Prologue: s-a lucrat în manieră elaborată pentru a ridica la un nivel mai înalt ideea primei generații CH-R. În ansamblu, designul are o coerență fără fisură, aspectul obiectului lăsând impresia că elementele stilistice și constructive sunt perfect îmbinate. În acest tablou lesne de identificat și înțeles a fost adăugată și o „expresie facială' nouă, atent studiată.

Partea frontală în stil HAMMERHEAD face parte dintr-o arhitectură 3D realizată cu contururi intersectate la unghiuri ascuțite și o semnătură luminoasă îndrăzneață. Fantele grilei s-au micșorat ca dimensiuni, în timp ce farurile s-au subțiat pentru a accentua sugestia high-tech. Toyota C-HR are o privire la fel de incisivă și pătrunzătoare ca a unui rechin gata să-și etaleze abilitățile fizice. Aceeași tratare stilistică se regăsește la întreaga caroserie, definind forme care se întrepătrund pentru a alcătui o prezență unică.

Bineînțeles, ambițiile astfel exprimate vor fi transpuse și în tehnologia de propulsie electrificată. Un interes aparte suscită viitoarea variantă de tip plug-in hybrid, promițând să fie o sinteză a ceea ce au mai bun de oferit motoarele electrice și propulsoarele cu ardere internă pentru un viitor eco și, în același timp, dedicat performanței eficiente.

Adaugă un comentariu

Articole similare