Mama șoferului de TIR – Campanie de informare lansată de norvegieni

Norvegia a demarat o campanie de informare pentru toți șoferii de TIR. Mai mult de 3000 de autovehicule pentru transport greu traversează zilnic frontiera, intrând în Norvegia, multe dintre acestea provenind din Europa de Est. Șoferii de camion străini nu sunt obișnuiți cu condițiile dificile de condus din Norvegia, prin urmare șansele de a fi implicați în accidente rutiere sunt de trei ori mai mari.

Mulți dintre acești șoferi sunt plătiți insuficient, deoarece nu sunt conștienți de drepturile lor ca angajați. Autoritățile norvegiene nu au avut succes atunci când au încercat să poarte un dialog cu acești șoferi. Așadar, singurul lucru pe care îl mai puteau face a fost să o sune pe mama.

Și uite așa a luat naștere o campanie extrem de interesantă. Autoritățile publice norvegiene și sectorul de transport rutier și-au unit forțele pentru a produce filmul pentru conștientizarea publicului „Mother presents, pentru a crește nivelul de cunoștințe în rândul șoferilor profesioniști străini, precum și al angajatorilor acestora, asupra reglementărilor speciale în domeniul siguranței rutiere aplicabile în Norvegia, dar și a condițiilor unice de condus întâlnite pe șoselele din această țară.

Șanse de trei ori mai mari să fie implicați în accidente rutiere

Puține sunt locurile de muncă în care șansele de a fi implicați în accidente de muncă să fie aceleași ca și meseria de șofer de camion. 14 procente din firmele de transport rutier din Norvegia s-au confruntat cu accidente care au implicat rănirea în ultimele douăsprezece luni, conform unui raport realizat de organismul de cercetare Fafo și Institutul Norvegian de Economie a Transporturilor.

În ultimii ani, șoferii de camion din Europa de Est s-au pregătit semnificativ mai bine pentru a face față iernii dure din Norvegia, conform cifrelor publicate de Administrația Norvegiană a Drumurilor publice. În ciuda acestui aspect, șansele ca șoferii de camion străini să fie implicați în accidente rutiere pe drumurile norvegiene sunt în continuare de trei ori mai mari.

Adaugă un comentariu