Nu e banc! A mâncat două mere și a rămas fără permis fiind depistat cu alcoolemie peste limita legală

Un şofer din Slatina a rămas fără permis de conducere după ce poliţiştii de la Rutieră i-au găsit o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Dar acesta a demonstrat prin analize de sânge că nu a băut şi susține că a mâncat două mere și o banană cu câteva ore înainte de testare.

Bărbatul a fost oprit în trafic în 24 ianuarie, la ora 7.00 dimineața, de un echipaj al Poliţiei Rutiere Slatina, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi l-au amendat cu peste 1.300 de lei.

Şoferul, care doreşte să rămână anonim, a povestit că este la cură de slăbire și cu 12 ore înainte de a fi oprit de poliţişti mâncase două mere şi o banană. Bărbatul susţine că agenţii nu l-au crezut, aşa că el a solicitat probe de sânge. Rezultatele analizelor i-au dat dreptate.

Bărbatul mai povesteşte că, deşi analizele de sânge demonstrează că nu consumase alcool, permisul tot nu i-a fost restituit. Acesta susține că se va adresa instanţei. Potrivit Poliţiei Olt, bărbatul îşi poate recupera permisul doar în instanţă, iar odată depusă contestaţia va putea conduce maşina până la finalizarea procesului.

Sursa: digi24.ro

    Robert Tudor says:

    Pentru că Slatina, Olt. Unde polițiștii de la rutieră au mașini Personale (da, cu P mare) euro 2 cu geamuri negre total.

Adaugă un comentariu