Marele Premiu al Australiei a fost făcut kaputt de coronavirus

Pandemia de coronavirus lovește acolo unde îi doare mai tare pe fanii motorsportului. Prima cursă de Formula 1 a sezonului 2020 a fost anulată din pricina faptului că un membru al echipei McLaren s-a îmbolnăvit cu temutul virus.

FIA a menționat într-un comunicat de presă că Marele Premiu al Australiei nu se va mai desfășura din pricina crizei mondiale provocate de Covid-19. Decizia a fost una deosebit de controversată, deoarece a venit abia în cursul zilei de vineri, cu câteva momente înainte de începerea primei sesiuni de antrenamente.

Deținătorul drepturilor comerciale, Liberty Media, ar fi refuzat anularea cursei pentru a nu pierde contractul în valoare de aproximativ 49 de milioane de euro. De asemenea, nici statul australian nu ar fi dorit anularea cursei, deoarece acum este nevoit să ramburseze valoarea tuturor celor 300.000 de bilete.

Pe lângă faptul că McLaren nu ar fi participat la cursă deoarece se află în izolare timp de două săptămâni, atât Kimi Raikkonen, cât și Sebastian Vettel au părăsit orașul australian vineri dimineață.

Picătura care a umplut paharul pentru FIA a fost scrisoarea oficială trimisă de reprezentanții Mercedes-AMG Petronas F1, prin care au solicitat anularea cursei.

În același timp. Marele Premiu al Bahrainului, care ar fi trebuit să aibă loc în 22 martie, a fost amânat pe termen nelimitat. Aceeași soartă o are și cursa din Vietnam, care ar fi avut loc în premieră în capitala Hanoi. Aceasta ar fi trebuit să își aștepte fanii pe 5 aprilie.

De asemenea, Marele Premiu al Chinei, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 19 aprilie a fost anulat, la fel cum ar putea să se întâmple și cu Marele Premiu din Olanda, Spania și Monaco. Până acum, singura cursă care nu ar avea deocamdată probleme ar fi cea din Azerbaijan, care va avea loc pe 7 iunie 2020.

Întreaga planetă se confruntă cu o situație fără precedent. Pandemia de coronavirus are potențialul de a afecta o bună parte a populației și deja a provocat mii de decese până la această oră. În acest moment, situația este destul de delicată și pe teritoriul țării noastre, deoarece numărul persoanelor infectate cu virusul Covid-19 a trecut de 101, iar astfel a fost instituit scenariul trei în lupta cu virusul originar din China.

Sursa foto: Wikimedia

Adaugă un comentariu