Nu mai vine băiatul cu pizza! O companie va livra mâncarea cu o mașină autonomă

Bacșișul lăsat băiatului cu pizza va deveni, în curând, o chestiune ce ține de trecut. O celebră pizzerie își unește forțele cu un constructor auto american, pentru a începe să livreze clienților mâncarea cu o mașină autonomă.

Pizzeria Domino’s a început o colaborare cu start-up-ul american Nuro, în vederea utilizării mașinilor autonome pentru a livra comenzile clienților. Înființat în 2016, constructorul auto a primit recent o finanțare de un miliard de dolari din partea japonezilor de la SoftBank, sumă pe care intenționează să o investească în perfecționarea tehnologiei autonome și în extinderea flotei.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Planul celor două companii este ca autoturismele fără șofer să înceapă livrările încă de anul acesta. Pentru început, sistemul nu va fi implementat decât în orașul Houston din statul Texas.

Nuro a început să livreze mâncare la domiciliu încă de la sfârșitul anului trecut. Locuitorii din Scottsdale (Arizona) și din Houston pot apela la acest serviciu pentru a face piața virtual și a primi produsele în fața casei. Până în prezent, transportul s-a realizat prin intermediul vehiculului Nuro R1, dar – în cadrul parteneriatului cu Domino’s – acesta va fi înlocuit cu un model nou, Nuro R2.

Mașinile autonome folosite de start-up-ul american sunt monitorizate în permanență, pentru a se evita potențiale incidente. Din același motiv, acestea pot fi controlate de la distanță.

În momentul de față, Nuro dispune doar de șase vehicule, dar va profita de noua finanțare pentru a-și mări flota auto până la 50 de autoturisme.

 

Sursa: Carscoops / Sursa foto: captură ecran YouTube/Nuro

Adaugă un comentariu