Mașinărie de drift siameză: două BMW Seria 3 sudate unul de celălalt (VIDEO)

Sunt anumite situații în care cel mai bine este să nu te întrebi „De ce?’. Vizionarea clipului de mai jos este fără îndoială una din ele.

Citește și:

Permisul de conducere și ciudățeniile lui. Există o țară în care proba practică înseamnă doar un traseu cu jaloane

Acest mini-avion de vânătoare pe roți are mai mulți cai decât un BMW M5 (VIDEO)

Nu știm care a fost ideea care a dus la crearea acestui ciudat experiment vehicular, dar, dacă e să ne gândim mai bine, nici nu credem că vrem să aflăm. Tot ce știm este că ni s-a mai răspuns la o întrebare pe care nu am pus-o niciodată: „Este posibil ca două mașini sudate una de alta să facă drifturi reușite?’ Răspunsul, așa cum putem  vedea în clipul de mai jos, este: „Da!’.

Mașinăria de drift siameză este formată din două exemplare de BMW E46 (un coupé și un sedan) legate pe veci prin trei drugi metalici – unul în față, unul în spate și unul la mijloc. În afară de culoare, numărul portierelor (care oricum s-a înjumătățit) și poziționarea volanului, cele două mașini sunt la fel. Sau cel puțin dispun de aceeași unitate cu ardere internă: L6 de 3,0 litri. Totalul de cai-putere cu care se laudă ciudățenia? 700.

În teorie, instrucțiunile de utilizare sunt simple: fiecare șofer este responsabil de roata sa directoare – roțile de pe partea unde mașinile au fost alipite au fost, firește eliminate, așa că mașinăria nou creată are patru roți – ceea ce înseamnă că pentru a se deplasa într-o direcție, șoferii trebuie să fie în sincron. La fel se întâmplă și atunci când vrei să mergi de-a latul.

În mod surprinzător, driftul în tandem (cum altcumva?) este posibil și dacă mașinile sunt sudate între ele, atâta timp cât șoferii acestora știu ce fac.

Adaugă un comentariu