Acest mini-avion de vânătoare pe roți are mai mulți cai decât un BMW M5 (VIDEO)

Mașinuța aceasta cu design inspirat de un avion de vânătaore arată atât de cool încât cei de la HotWheels au recreat-o în miniatură!

Citește și:

Ce fac oamenii cu mașinile lor: cele mai ciudate curiozități

Cinci volane de-a dreptul ciudate | FOTO

Lumea automobilului nu se rezumă, din fericire, doar la a cumpăra o mașină gata făcută; unii își pun creativitatea (și cunoștințele de mecanică) la lucru, iar rezultatele sunt de-a dreptul fascinante – precum acest 2 Jet Z.
Numele este un joc de cuvinte dintre motorizarea pe care o poartă – vestitul 2JZ de pe Toyota Supra Mk IV – și înfățișarea sa de avion de vânătoare (jet). 

La cât de cool arată, ai zice că a fost inspirată de o jucărie Hot Wheels. În mod ironic, lucrurile stau fix invers: creația lui Luis Rodriguez este atât de originală, încât cei de la Hot Wheels s-au inspirat după modelul original și au creat o mașinuță de colecție.

Și cu toate că arată ca o jucărie supradimensionată, 2 Jet Z nu se joacă atunci când vine vorba de performanțe. Nu știm în cât timp accelerează de la 0 la 100 km/h, însă motorul cu șase cilindri în linie, supraalimentat, produce între 533 și 636 CP. Iar greutatea mașinii nu depășește 730 de kilograme. Lentă nu are cum să fie.

Cât despre viteză, având în vedere lipsa de elemente cu rol aerodinamic serios, probabil că nu este chiar rachetă de sol. Dar, la cât de frumos arată, ar fi păcat să nu se lase admirată. Spre deosebire de alte ciudățenii pe roți, care sunt doar… ciudățenii. Ați văzut vehiculul jumătate motocicletă-jumătate mașină?

Adaugă un comentariu