Avocatul lui Henry Ford și povestea cumpărării acțiunilor la Ford Motor Co.

Cu toate că avea doar șase clase, Henry Ford avea o memorie genială și o ambiție ieșită din comun. Fondatorul industriei americane de automobile reușea să ducă la bun sfârșit orice își propunea.

Henry Ford a fost persoana care a crezut până la final în proiectul său: mașinile. Ba mai mult, acesta avea o putere de convingere ieșită din comun și nu de puține ori apropiații lui Ford i-au urmat sfaturile. În istorie a rămas un episod memorabil în care avocatul lui Ford a mers la o bancă pentru a solicita un împrumut.

În anul 1903, Horace Rackham, avocatul lui Henry Ford, intenționa să achiziționeze acțiuni ale companiei Ford Motor Co. Ca urmare, Horace Rackham a decis să îl întâlnească personal pe președinte al Băncii de Economii din Michigan pentru a-i solicita un împrumut. După un dialog lung de câteva ore, sfatul prietenesc al bancherului a fost: „Pot spune cu certitudine că acești cai de azi sunt aici ca să rămână. Automobilele? Chiar dacă sunt o noutate, nu sunt altceva decât un moft’.

Eleganta Alfa, carcaterizarea lui Henry Ford și lacrimile lui Enzo Ferrari

Din fericire pentru el, Horace Rackham nu l-a ascultat pe bancher și a cumpărat 50 de acțiuni la Ford Motor Co. dintr-un total de 890.  În anul 1919, acțiunile lui Rackham au valorat 12.5 milioane de dolari.

taguri
Adaugă un comentariu