Mașina OZN! Mercedes-Benz C-111, supercarul produs în doar câteva exemplare

Prezentat, testat, niciodată vândut! Astfel s-ar putea rezuma povestea Mercedes-Benz C-111, un automobil considerat a fi primul supercar autentic. Produsă la finele anilor ’60, mașina a avut un succes teribil, dar cu toate acestea nu a fost niciodată vândută.

Mercedes-Benz C111 a fost lansat la Salonul Auto de la Frankfurt, editia 1969. Supecarul avea amplasat un motor central de 1800 cmc care producea 280 de CP. Caroseria mașinii era realizată din fibră de sticlă.

Conform datelor tehnice, nemții afirmau că Mercedes-Benz C-111 era capabil să atingă o viteză maximă de 260 km/h și să accelereze pana la 100 km/h în doar 4.7 secunde, o adevărată revoluție pentru acele vremuri.

Cu toate că Mercedes a primit cereri din toată lumea, aceștia au ales, din motive neștiute, să producă doar șase exemplare pe care le-au utilizat pentru experimente.

Mercedes-Benz C-111

La Salonul Auto de la Geneva a fost lansat Mercedes-Benz C111-II. Acesta avea un motor de 370 CP care îi permitea să atingă o viteză maximă de 300 km/h. Și acest supercar a fost produs doar în 12 exemplare.

Adaugă un comentariu