Sfârșitul tragic al lui John Godfrey Parry-Thomas, unul dintre cei mai curajoși piloți din lume

John Godfrey Parry-Thomas a rămas în istorie ca fiind pilotul care a doborât recordul de viteză în anul 1926. Din păcate, mașina construită de el a fost și cea care i-a adus sfârșitul.

John Godfrey Parry-Thomas a fost un cunoscut pilot de curse si un inginer pasionat de motoare. Originar din Țara Galilor, Parry-Thomas a purtat un duel cu Malcom Campbel pentru a fi cel mai rapid om de pe pământ.

În momentul în care a vrut să doboare recordul de viteză, Malcom Campbel era cel mai rapid din lume. Astfel, John Godfrey Parry-Thomas a construit o mașină revoluționară la acea vreme. Aceasta avea un sistem inedit de propulsie cu niște lanțuri atașate care legau roțile de motor.

Pe data de 24 aprilie 1926, Parry-Thomas a doborât recordul mondial existent la acea vreme, atingând viteza de 270 de kilometri pe ora. După numai un an, Malcom Campbell a stabilit un nou record mondial.

Acest lucru nu a facut decât sa-l ambiționeze pe Parry-Thomas, care a facut noi îmbunătățiri. De data aceasta însă, în timpul încercării de doborâre a recordului, unul dintre lanțuri s-a desprins și a ricoșat în gâtul pilotului, decapitându-l. Parry-Thomas a murit pe loc.

Adaugă un comentariu