CGMB a votat: mașinile parcate neregulamentar în București vor fi ridicate

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat miercuri proiectul privind ridicarea și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar în Capitală. Șoferii care opresc oriunde apucă, încălcând Codul Rutier sau îngreunând circulația, vor plăti amenzi începând de la 500 de lei.

CGMB a votat în ședința de miercuri proiectul de hotărâre privind ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor parcate neregulamentar în București.

Potrivit noii legi, ridicarea mașinii poate fi demarată la solicitarea polițiștilor rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București, precum și din inițiativa agenților de la Poliția Locală București.

Înainte de a acționa în vreun fel, operatorul va fotografia mașina din toate unghiurile posibile, pentru ca starea acesteia în momentul recuperării să poată fi comparată în detaliu cu starea inițială.

 

Citește și:

ŢEPE URIAȘE cu maşini SECOND din Germania! Citeşte ca să nu plângi după BANI în arestul Poliţiei

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

Milioane de ŞOFERI fericiți! Se dă LEGE pentru ieftinirea benzinei! De când se aplică

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Tarifele de ridicare a vehiculului sunt următoarele:

  • 200 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 t, inclusiv;
  • 270 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 t.

 

Tarifele de transport sunt:

  • 150 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 t, inclusiv;
  • 200 de lei, pentur vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 t.

 

În ceea ce privește depozitarea mașinii, tariful perceput este de 150 lei/zi. Perioada de depozitare se calculează din momentul depozitării efective a vehiculului, pe intervale de 24 de ore, nefracționat.

Cumulând costurile de ridicare, transport și depozitare a autoturismelor parcate neregulamentar, amenda totală minimă este de 500 de lei, în cazul unei singure zile petrecute în depozit.

Există, totuși, o situație în care contravenientul poate scăpa mai ușor. Dacă acesta se prezintă la locul ridicării înainte ca operatorul să-și fi încheiat misiunea și dacă este de acord să plătească amenda, nu va suporta decât costurile operațiunii de ridicare.

Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice din București poate fi consultat pe site-ul Primăriei Capitalei.

 

Sursa: Digi24

Adaugă un comentariu