Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar: Ce amenzi vor plăti șoferii din București

Noul regulament privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București ar putea fi adoptat miercuri, 26 iunie, la solicitarea Primăriei Capitalei. Condițiile ridicării și depozitării vehiculelor, precum și tarifele prevăzute pentru eliberarea acestora ar urma să fie votate în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit expunerii de motive elaborate de primarul general Gabriela Firea, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este necesară pentru a fluidiza traficul rutier: „Pentru a se putea interveni eficient în cazul staționării neregulamentare, mai ales în cazurile în care se stânjenește circulația mijloacelor de transport public sau alternativ sau când se îngreunează operațiunile de salubrizare sau deszăpezire, este necesară demararea efectuării activității de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar‘.

Conform regulamentului propus, tarifele de ridicare sunt următoarele:

  • 200 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 t, inclusiv;
  • 270 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 t.

 

Tarifele de transport sunt:

  • 150 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 t, inclusiv;
  • 200 de lei, pentur vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 t.

 

Citește și:

ŢEPE URIAȘE cu maşini SECOND din Germania! Citeşte ca să nu plângi după BANI în arestul Poliţiei

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

Milioane de ŞOFERI fericiți! Se dă LEGE pentru ieftinirea benzinei! De când se aplică

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

În ceea ce privește depozitarea mașinii, tariful perceput este de 150 lei/zi. Perioada de depozitare se calculează din momentul depozitării efective a vehiculului, pe intervale de 24 de ore, nefracționat.

Plata tuturor acestor tarife se efecutează direct către operator.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar – Tarifele pornesc de la 500 de lei

Astfel, șoferii bucureșteni ale căror mașini au fost ridicate pentru staționare neregulamentară vor avea de plătit cel puțin 500 de lei pentru a le recupera, dacă acestea ajung la depozit.

Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice din București a fost publicat pe site-ul oficial al Primăriei Capitalei și poate fi consultat la acest link.

În momentul de față, polițiștii sunt nevoiți să aștepte întoarcerea șoferului la mașină pentru a-l putea sancționa. „Legislația națională privind regimul contravențiilor prevede faptul că aplicarea sancțiunii contravenționale se poate aplica numai făptașului, în cazul staționărilor neregulamentare această procedură fiind foarte greoaie, impunând condiția ca agentul constatator să aștepte lângă vehiculul staționat neregulamentar până la sosirea conducătorului auto‘, se arată în expunerea de motive.

 

Sursa: pmb.ro

Adaugă un comentariu