Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România

Un deputat PSD propune interzicerea automobilelor cu volan pe dreapta. Conform omului politic, aceste mașini sunt un real pericol pe drumurile României.

Gabriel Petrea, deputat PSD, propune interzicerea mașinilor cu volan pe dreapta în România. Pe lângă pericolul pe care îl reprezintă, Petrea susține că a primit mai multe mesaje din partea cetățenilor pentru ca aceste mașini să fie interzise.

Un obiect misterios’ a căzut din cer pe o mașină la Craiova

Prioritate de urs! O ursoaică a oprit traficul în Băile Tuşnad | VIDEO

„Partea stângă, tot ce înseamnă partea stângă a lui (a șoferului – n.r.) nu este dezvoltată ca și reflex, reacție, schimbul de treaptă de viteză, acționarea frânei de mână, partea de semnalizări, tot ceea ce înseamnă joystickurile din spatele volanului, cel de semnale, cel de lumini’, a explicat pentru digi24.ro Sorin Ene, pilot profesionist.

S-au înmulțit mașinile cu volan pe dreapta

Îm urma eliminării taxei auto în anul 2017, tot mai mulţi români şi-au cumpărat maşini cu volan pe dreapta datorită prețului mai accesibil. Statisticile arată că în 2016 au fost înmatriculate 6.000 astfel de mașini, iar în anul 2017 peste 25.000 de automobile. Cifrele arată că în 90% dintre accidentele în care sunt implicate mașini cu volan pe dreapta, șoferul acestora se face vinovat de producerea accidentului.

Asta e cea mai mare păcăleală! Vezi cum te așteaptă polițiștii pe străzile patriei | VIDEO

Șoferii cu astfel de mașini au pentru un moment o singură obligație: mutarea fasciculului farurilor de pe partea stângă pe partea dreaptă a drumului.

    Radu Mihai says:

    Foarte bine..Bravo!
    Sper sa se si materializeze!!

    claudiu iliescu says:

    Exista o statistica macar ,pe baza careia diversi “driveri” sa emita ineptiile de mai sus?

    stangaci says:

    Asa ceva este o discriminare. Auzi ce zice prostul ala, ca reflexele nu sunt dezvoltate. Eu sunt stangaci si ca mine mai sunt minim 12% din populatia Romaniei. Stangacii trebuie sa aiba drepturi legale. Daca sunt stangaci vreau sa conduc o masina cu volan pe dreapta. Punct!
    Hai sa ii dam in judecata!

    adi says:

    Buna idee da doamne sa se faca .

    this is a stupid idea does he also want to stop British trucks coming from the u.k. at the Romanian Border ? and what about Romanian cars that want to go to the u.k. think before you speak.

    Florin says:

    Si in polonia s-a interzis la fel masinile cu volan pe partea dreapta dar au dat statul in judecata si se poate inmatricula

    ice says:

    Cine a vazut Anglia din interior o poate inmatricula inapoi si tot circula. Cine nu, o face cotet cu AC, deci tot nu le poate elimina pe toate.

Adaugă un comentariu