Propuneri radicale după accidentul din Ialomița: dispozitive pentru scanarea retinei

Ministerul Transporturilor răspunde prompt după tragicul eveniment din Ialomița și propune dotarea vehiculelor cu dispozitive de depistare a oboselii.

Citește și: 

Poliția Română, mesaj despre folosirea telefonului la volan: „Uite că se poate!’

Poliţiştii au rămas mască atunci când au descoperit cum circula un şofer

După o întâlnire de urgență cu reprezentați ai Poliției Rutiere, Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunțat că va emite un ordin pentru introducerea dispozitivelor de scanare a retinei, în vederea depistării șoferilor care conduc obosiți, transmite Agerpres

„Există astfel de dispozitive pe piaţă, care au ca principal scop identificarea oboselii pentru şoferii care conduc aceste TIR-uri şi, totodată, sunt nişte dispozitive care avertizează sonor în momentul în care se depăşeşte banda pe care se deplasează în mod normal TIR-ul. Sunt măsuri de siguranţă care trebuie introduse suplimentar. Probabil la modelele noi de maşini sunt prevăzute cu astfel de sisteme dar sunt acele maşini care sunt mai vechi în exploatare care trebuie să beneficieze de aceleaşi sisteme şi elemente de siguranţă, ca şoferul să fie avertizat’, a explicat domnul Cuc.

O altă măsură prin care Ministerul Transporturilor răspunde în urma accidentului din Ialomița este intensificarea controalelor pentru tahografe; aceasta va fi aplicată de urgență, începând cu ziua de luni, 7 octombrie. 

„Nu se va şti de către absolut nimeni decât în ziua când se va pleca pe traseele respective pentru a se face controalele pentru verificarea timpilor, dacă sunt respectaţi de şoferi. Aceste lucruri au existat şi până în prezent. S-au aplicat sancţiuni foarte mari dar vrem să intensificăm aceste controale’, a mai menționat Răzvan Cuc.

Despre accidentul din Ialomița, în care au fost implicate un TIR și un microbuz de pasageri, și în urma căruia și-au pierdut viața 10 oameni, Cuc a declarat că nu vrea să se pronunțe, dar nu crede că oboseala a fost motivul.

Adaugă un comentariu