Mazda CX-5, premiata de ADAC pentru consumul redus

Clubul german ADAC a confirmat recent eficienţa noii Mazda CX-5 în cadrul unui test de consum şi de emisii efectuat în luna octombrie. Modelele au fost supuse la patru teste, măsurându-se emisiile de CO2, de NOx, de particule (suspended particulate matter) şi consumul mediu.

Mazda CX-5 echipată cu motorul Skyactiv-G de 2.0 litri pe benzină a obţinut 75 de puncte şi patru stele, poziţionându-se în apropierea rezultatului motorizării Skyactiv-D de 2.2 litri diesel, care a înregistrat 77 de puncte şi patru stele în testul realizat în această vară.

Germanii de la ADAC au testat Mazda CX-5 folosind normele New European Driving Cycle (NEDC), dar au descoperit că rezultatele de consum şi de emisii obţinute pot fi armonizate şi cu cerinţele Worldwide Light vehicles Test Procedures (WLTP), precum şi cu testul de autostradă ADAC. În cadrul NEDC Mazda CX-5 a înregistrat un consum mediu de 5,62 litri, cu aproape 0,4 litri sub consumul omologat al motorizării pe benzină, iar în timpul testului WLTP a obţinut un consum de 5,84 litri.

Adaugă un comentariu