McLaren reinvie denumirea legendara GTR cu o versiune de circuit a lui P1

McLaren P1 va avea o versiune dezvoltata special pentru circuit, marcand astfel 20 de ani de la victoria de la Le Mans cu legendarul McLaren F1 GTR. Ca omagiu adus acestuia, viitorul model va fi botezat P1 GTR.

McLaren P1 GTR va dispune de o putere de aproximativ 1000 CP si va avea caracteristici optimizate pentru circuit. Fiind proiectat exclusiv pentru circuit, viitorul model nu va afce compromisurile obisnuite in cazul unei masini stradale. Vorbim de un ecartament marit, aerodinamica optimizata pentru o forta de apasare superioara la viteze mari, anvelope slick de curse etc.

Versiunea limitata va intra in productie dupa epuizarea celor 375 de unitati prevazute pentru McLaren P1. Numarul exact de exemplare in care va fi construit P1 GTR nu a fost inca stabilit, dar britanicii vorbesc de o limitare “stricta” a productiei. McLaren nu vinde doar masina, ci un intreg “program” care include cursuri de pregatire pe simulator si pe circuit, inclusiv accesul pe cel putin sase circuite exclusive in cadrul unor evenimente competitionale consacrate. Pretul acestui pachet se apropie de 2,5 milioane de euro.

 

Adaugă un comentariu