Mercedes sărbătorește 120 de ani de la adoptarea faimosului nume spaniol

Au trecut 120 de ani din momentul în care, pe atunci, brandul Daimler-Motoren-Gesellschaft a decis să-și denumească vehiculele Mercedes.

Numele Mercédès provine de la fiica lui Emil Jellinek în 1900. Omul de afaceri de origine austriacă a trăit în Nisa și se ocupa cu vânzarea automobilelor produse de Daimler. În același timp, Emil înscria astfel de vehicule și în cadrul evenimentelor sportive.

Primul vehicul cu nume spaniol a fost Mercedes 35 HP (1901) și este privit în istorie drept prima mașină modernă, deoarece la acea vreme, majoritatea mașinilor erau atelaje special adaptate.

Denumirea Mercedes' a fost înregistrată oficial pe 23 iunie 1902. De atunci, brandul a fost schimbat în Mercedes-Benz după unirea companiilor Daimler și Benz din iunie 1926.

Chiar dacă pare greu de crezut, Mercedes-Benz este singurul brand din industria auto care poartă nume feminin. Femei precum Mercédès Jellinek și Bertha Benz au sculptat povestea de succes a companiei încă de la început' menționează Bettina Fetzer, directorul departamentului de Marketing Mercedes-Benz AG.

Încă din 2015, Mercedes-Benz a pornit o inițiativă numită Shes Mercedes', care este adresată clientelor din întreaga lume a brandului din Stuttgart.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii din 2019, Mercedes-Benz a lansat o reclamă excepțională filmată în România. Este axată pe Bertha Benz, soția și partenera de afaceri a inventatorului automobilului. Pe 5 august 1888, Bertha Benz, alături de cei doi fii ai săi, a condus 12 ore din Mannheim până în Pforzheim, orașe aflate la 106 km unul față de celălalt, pentru a-și vizita părinții.

Adaugă un comentariu