Mercedes-AMG GLB 35 – performanță și practicalitate

Cine s-ar fi gândit în urmă cu doar câțiva ani că un astfel de vehicul ar putea exista pe piață? Mercedes-AMG GLB 35 pare să fie arma ascunsă ideală pentru o familie numeroasă cu un tată pasionat de mașinile performante.

Nu știm exact cât succes va avea modelul, dar putem fi siguri că vă doriți un exemplar. Din fericire, AMG GLB 35 păstrează practicalitatea versiunii standard și va fi livrat cu șapte locuri.

Autoturismul va fi prezentat în carne și oase' la Salonul Auto de la Frankfurt luna viitoare. Sub capota acestuia putem găsi propulsorul care animează și versiunea 35 AMG a Clasei A. Motorul turbo cu patru cilindri are o capacitate de doi litri și dezvoltă o putere maximă de 306 CP și un cuplu maxim de 400 Nm, suficient ca puștii să nu întârzie niciodată la școală.

AMG GLB 35 beneficiază de o transmisie automată cu dublu ambreiaj și opt trepte. Aceasta este conectată la un sistem de tracțiune integrală 4Matic.

Performanțele sunt uluitoare pentru o mașină cu un asemenea nivel de practicalitate. GLB 35 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5,2 secunde, în timp ce acul vitezometrului va continua să urce până la viteza de 250 km/h (limitată electronic). Cu toate acestea consumul mixt anunțat de producător este de 7,6 l/100 km.

Cum era de așteptat, mașina cu șapte locuri beneficiază de o suspensie AMG și de un sistem de direcție mai rapid, care va asigura stabilitate crescută la viteze mari. De asemenea, sistemul de frânare dispune acum de discuri cu diametru crescut. Cele de pe puntea față măsoară 350 mm, iar cele din spate au 330 mm.

Exteriorul beneficiază de un tratament specific AMG. Grila standard a fost înlocuită cu modelul specific modelelor performante de la Mercedes (Panamericana), bara frontală beneficiază de un splitter metalic, iar evacuarea primește două ieșiri cu diametru generos. În standard, GLB 35 primește jante de 19 inchi, dar clienții pot opta pentru unele de 20 sau chiar 21 de inchi.

După cum era de așteptat, și habitaclul primește anumite elemente specifice AMG. Scaunele pot fi îmbrăcate în microfibră Artico/Dinamica cu cusături roșii sau pot fi îmbrăcate în piele. Volanul este de tipul AMG Performance, iar sistemul MBUX este afișat pe două ecrane cu diagonala de 10,25 inchi.

Adaugă un comentariu