Mercedes Antos debuteaza la Hanovra

Daimler prezintă noul Mercedes-Benz Antos, prima serie de vehicule specializate pentru distribuția mărfurilor grele pe distanțe scurte. Noul model va avea premiera oficială în septembrie, la Salonul Internațional de Autovehicule Comerciale de la Hanovra.

 Antos își face debutul cu o gamă foarte variată de motoare diesel Euro VI, ce include trei motoare în linie cu șase cilindri, cu capacități de 7,7 litri, 10,7 litri și 12,8 litri. Puterea variază de la 175 kW (238 hp), pentru aplicațiile mai ușoare cum ar fi vehiculul simplu, și până la 375 kW (510 hp) pentru camioanele de sarcină grea, cu variante camion/remorcă și camion/semiremorcă, folosite în condiții dificile de drum. Toate motoarele respectă nivelul emisiilor Euro VI și includ, de asemenea, injecție common rail și sistemul de refolosire a gazelor de eșapament. Tratarea gazelor de eșapament se face prin intermediul tehnologiei SCR cu injecție AdBlue și printr-un convertor catalitic de oxidare conectat în serie și un filtru de particule. Toate modelele sunt echipate cu transmisii automate. Cutia de viteze Mercedes PowerShift 3 complet automată, extrem de rapidă, disponibilă în variante cu opt sau doisprezece trepte, oferă o transmisie constantă a puterii motorului.

Pentru domenii specifice de lucru, Mercedes-Benz introduce pentru prima dată modele specializate Antos, în sectorul distribuției de mărfuri grele pe distanțe scurte, și Actros, pentru distanțe lungi de transport. Sub numele de Loader, Mercedes-Benz a grupat variante cu capacitate de încărcare optimizată, care ating valori record la greutate fără încărcătură și sarcină utilă. În plus, Volumer oferă capacitate maximă de încărcare datorită compartimentului interior cu o înălțime de trei metri.

In materie de siguranta, noul Antos este echipat cu sistemul de frânare controlat electronic EBS, cu discuri de frână ventilate, frâna de motor cu eficiență ridicată, sistemul ABS de anti-blocare la frânare, sistemul de accelerare antiderapant ASR și Stability Control Assist.

 

taguri
Adaugă un comentariu