Mercedes-Benz Clasa T: faceți cunoștință cu noul membru al familiei MPV din Stuttgart

Mercedes-Benz Clasa T, noul MPV al brandului este destinat familiilor active și persoanelor care au o relație specială cu explorările în natură. 

“Cu noua Clasa T, ne extindem portofoliul cu un vehicul comercial compact ce combină spațiul interior generos și versatilitatea cu stilul și confortul așa cum nu o mai face niciun alt vehicul din acest segment”, meționează Mathias Geisen, președintele Mercedes-Benz Vans. “Clasa T este perfectă pentru clienții care au nevoie de spațiu din plin, de la familiile active la entuziaștii sporturilor extreme. Împreună cu acest model, suntem tot mai aproape de realizarea creșterii stabilite în segmentul premium MPV”.

Noul model împarte platforma cu Renault Kangoo și poate acomoda până la șapte persoane (în versiunea cu ampatament lung, model ce va fi prezentat la o dată ulterioară). Interesant este că permite montarea de până la 4 scaune de copil, iar trei dintre acestea au loc pe bancheta din rândul doi. De asemenea, deschiderea ușilor glisante din spate este generoasă, spațiul de acces măsurând 61,4 centimetri.

Dimensiunile mașinii sunt compacte, Clasa T având o lungime de 4498 de milimetri, o lățime de 1859 de milimetri și o înălțime de 1811 milimetri. Chiar dacă oficialii Mercedes nu ne-au oferit cifrele exacte de volum pentru portbagaj, vă amintim că Renault Kangoo are o capacitate de încărcare cuprinsă între 775 și 3.500 de litri.

În spiritul versatilității, barele longitudinale de pe plafon pot deveni bare transversale în doar câteva minute. Aici poate fi cărată o masă suplimentară de 80 de kilograme. Clasa T poate tracta o masă maximă de până la 1,5 tone, ceea ce îl califică drept un vehicul care poate transporta o rulotă sau o barcă de dimensiuni medii.

Așa cum era de așteptat, noul vehicul primește sistemul multimedia MBUX, cu acces la funcția “Hey Mercedes”, utilizabil în 28 de limbi. Pentru un plus de atmosferă pe timp de noapte, mașina integrează un sistem de iluminare ambientală cu opt culori selectabile. În total, clienții pot alege din zece culori pentru exterior, dintre care șase sunt metalizate.

Sub capotă, modelul Mercedes primește două propulsoare arhicunoscute din repertoriul Alianței. Unitatea diesel de 1,5 litri este disponibilă în variante cu 95, respectiv 116 CP, în timp ce motorul pe benzină cu patru cilindri, de 1,33 litri dispune de 102 sau 131 CP, în funcție de versiunea aleasă. Din păcate, performanțele nu vor atrage și sportivii la volan din această categorie, deoarece cifrele de accelerație de la 0-100 km/h se situează între 11,6 și 15,3 secunde, în timp ce vitezele maxime sunt cuprinse între 164 și 184 km/h. Totuși, motorizările sunt eficiente, realizând un consum combinat (WLTP) cuprins în intervalul 5,3-7,3 litri/100 km.

Adaugă un comentariu