Mercedes-Benz EQV: 204 CP şi autonomie de 405 km

Bazat pe conceptul EQV  prezentat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva noul Mercedes-Benz EQV promite o autonomie de 405 km şi o încărcare a bateriei până la 80 de procente în maxim o oră la reţelele electice de mare capacitate.

Mercedes-Benz EQV are un motor electric de 204 CP/362 NM alimentat de o baterie lithium-ion cu o capacitate de 90 kWh. Compania germană susţine că MPV-ul cu o greutate de 3500 kg poate parcurge în mod electric aproximativ 405 km.  Viteza maximă cu care poate rula EQV este de 160 km/h.

În echiparea standard, Mercedes-Benz EQV este echipat cu un încărcător răcit cu apă (OBC), cu o capacitate de 11 kW, ceea ce îl face potrivit pentru încărcarea de curent alternativ la domiciliu sau la stațiile de încărcare publice. Pentru încărcări mai rapide clienţii pot alege şi opţiunea de a monta acasă sau la firmă a unui Mercedes-Benz Wallbox Home.

Designul exterior a fost uşor reproiectat faţă de variantele cu motoare termice pentru a include noi faruri LED, o nouă grilă cu inserţii cromate şi o bandă luminoasă care formează semnătura electrică dezvoltată de compania germană pentru gama modelelor electrice.

La interior EQV poate oferi chiar şi o configurare cu opt scaune. Cea mai nouă versiune a sistemului  de infotainment MBUX este disponibilă pentru noul model, iar şoferul poate accesa informaţiile dorite şi pe un ecran de 10 inchi.

După prezentarea de la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă Mercedes-Benz EQV va intra în producţie la fabrica companiei germane din Spanie unde sunt produse şi modelele V-Class şi Vito.

Citeşte şi

 Premieră istorică: Mercedes-Benz introduce parcarea autonomă

Adaugă un comentariu