Mercedes-Benz România are un nou CFO în persoana lui Elmar Grutschnig

Elmar Grutschnig în vârstă de 50 de ani, actualul Head of Revenue Controlling pentru Mercedes-Benz Orientul Mijlociu și Africa de Nord, va face o rotație de funcții cu Oliver Wurtz pentru a prelua rolul de CFO în cadrul Mercedes-Benz România, de la 1 august 2023.

Elmar s-a alăturat companiei Mercedes-Benz în urmă cu 24 de ani, iar parcursul său profesional a cuprins mai multe atribuții strategice la nivel global, având o vastă experiență în diverse funcții financiare și de audit. În ultimii ani, a fost responsabil de Planning și Pricing în SUA, Atlanta, preluând apoi rolul de Revenue Controlling în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. În postul său anterior, cu sediul în Dubai, a jucat un rol esențial în integrarea activității distribuitorilor generali în noua organizație MBGD, totodată urmărind obiectivul de creștere a profitabilității pe piața sa.

“Pe măsură ce ne îndreptăm spre un viitor electric și sustenabil, suntem încântați că Elmar se alătură echipei noastre și încrezători că expertiza sa financiară excepțională și leadership-ul său vor contribui în mare măsură la parcurgerea cu succes a acestei transformări prin care trece brandul nostru. Experiența sa impresionantă în domeniul managementului financiar îl poziționează perfect pentru a face față provocărilor dinamice ale pieței locale”, a declarat Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz România. “Experiența de a lucra împreună cu Oliver Wurtz a fost excelentă și îi sunt recunoscătoare pentru contribuția valoroasă pe care a adus-o la succesul Mercedes-Benz în România.” a continuat aceasta.

 

Elmar Grutschnig și-a exprimat entuziasmul cu privire la noul rol: “Sunt foarte încântat să mă angajez în această călătorie de transformare alături de echipa excepțională din București. Împreună, vom continua să valorificăm oportunitățile și să depășim provocările de pe piața locală. Sunt convins că Mercedes-Benz România are tot ceea ce îi trebuie pentru a-și menține excelența financiară și a oferi valoare clienților și partenerilor noștri.”

 

În timp ce Mercedes-Benz România își continuă călătoria de transformare, compania are mare încredere în abilitățile lui Elmar Grutschnig și anticipează un viitor caracterizat de creștere susținută și succes sub leadership-ul său.

Adaugă un comentariu