Mercedes-Benz are un nou centru de logistică în România

La prima vedere, inaugurarea unui nou centru logistic al unei mărci auto nu este la fel de interesantă precum lansarea unui model nou.

Perspectiva se schimbă atunci când luăm în considerare faptul că acel centru are rolul de a permite livrarea unei piese în 18 ore la oricare din cele 46 de unități de service autorizate Mercedes-Benz și Smart din țara noastră. Centrul cel nou este poziționat în localitatea Dragomirești, din apropierea Bucureștiului, iar facilitatea înlocuiește centrul de logistică Daimler inaugurat în 2009 în Oradea.

Vechiul centru logistic din Oradea a fost închis în favoarea facilității din Dragomirești-Vale. La momentul inaugurării centrului din Oradea, facilitatea a fost construită printr-o investiție de trei milioane de euro și avea o suprafață aproximativă de aproape 4.000 de metri pătrați, ceea ce era suficient pentru a localiza maximum 23.000 de repere distincte. Livrările acelui centru erau zilnice și peste trei sferturi dintre acestea erau onorate a doua zi.

Noul centru logistic Daimler din Dragomirești-Vale are rolul de a limita timpul de livrare al unui reper la cel mult 18 ore la oricare dintre reparatorii autorizați din țara noastră. Facilitatea cea nouă are o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați, deci aproape dublu față de vechiul depozit, iar capacitatea de depozitare actuală este de peste 23.000 de piese. La momentul inaugurării centrului din Oradea, reprezentanții mărcii germane vorbeau despre o capacitate de 13.500 de repere, care a urcat ulterior la cel mult 23.000 de repere. În cazul centrului din Dragomirești-Vale, deja avem 23.000 de repere capacitate, de unde este posibilă o eventuală creștere.

Centrul logistic Mercedes-Benz România din Dragomirești-Vale deservește toți clienții companiei Daimler din România, fiind vizate diviziile de mașini de pasageri, vehicule utilitare, camioane și autobuze, fără a uita de clienții mărcii Smart. În prezent, facilitatea are 31 de angajați și este deja o parte integrată a rețelei logistice a Mercedes-Benz România, așa cum era de așteptat. Centrul de logistică din Oradea a fost prima facilitate de acest gen inaugurată de marca din Stuttgart în țara noastră, iar inaugurarea respectivului centru a avut loc pe 9 decembrie 2009.

Foto: Mercedes-Benz România

Adaugă un comentariu