Borna Mercedes Benz Vans din Dusseldorf a ajuns la cifra de cinci milioane

Fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf a sărbătorit a 60-a aniversare în aprilie anul acesta, și, totodată, pe 5 Octombrie, a marcat producerea autovehiculului comercial ușor cu numărul 5.000.000. Fiind o fabrică de autovehicule comerciale ușoare de la început, „Bremer' și „Düsseldorfer' au ieșit din linia de producție încă din 1995. Autovehiculul comercial ușor cu numărul cinci milioane este un eSprinter, care se produce în Düsseldorf încă din 2019.

„Odată cu autovehiculul comercial ușor cu numărul cinci milioane, sărbătorim un moment cu totul special la fabrica din Düsseldorf. Cu ocazia acestei aniversări a producției, felicit călduros fabrica și întreaga echipă, pentru forța inovatoare, profesionalismul și dedicarea zilnică, fără de care nu am fi aici astăzi. Aștept cu nerăbdare viitorul uzinei din Düsseldorf și mai ales alte momente de celebrare, precum cel din 2023, când vom lansa următoarea generație de eSprinter', declară Michael Hellmann, manager la fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf.

Odată cu preluarea Auto-Union și integrarea în Daimler-Benz AG în anii 1960, a fost fondată fabrica din Düsseldorf, una dintre cele mai mari fabrici din lume ale familiei Mercedes-Benz Vans. De atunci, au fost produse autovehicule comerciale ușoare pentru divizia de autoutilitare a Mercedes Benz AG, inclusiv emblematicul Sprinter, care este disponibil în peste 130 de țări; tot acolo au fost produse și legendarele „Bremer' și „Düsseldorfer'.

Din 1995, modelele furgon ale Mercedes Benz Sprinter au ieșit de pe linia de producție, care, pe lângă siguranță, prezintă ergonomie, eficiență și confort. De-a lungul anilor, unitatea de producție a devenit unul dintre cei mai mari angajatori și formatori industriali din regiune. Aceasta include acum aproximativ 5.900 de angajați și stagiari și 690.000 de metri pătrați de spațiu pentru producție, vopsire și asamblare. Cu perspectiva următoarei generații de eSprinter, 50 de milioane de euro au fost investiți în locația din Düsseldorf; suma va fi folosită pentru adaptarea producției și formarea continuă a angajaților.

Odată cu producția eSprinter, Mercedes-Benz Vans oferă nu numai o soluție durabilă pentru transportul local fără emisii, dar stabilește și noi standarde pentru traficul urban de livrare. În strânsă colaborare cu serviciile de curierat, expres, colete, clienții aferenți acestui sector și carosierii, au fost definite cerințele pentru următoarea generație de eSprinter; autovehiculele vor intra în producție în a doua jumătate a anului 2023, întâi în Charleston (Carolina de Sud), apoi în Düsseldorf și Ludwigsfelde.

„Producția durabilă este un alt pas important pe drumul către neutralitatea CO2. Am stabilit deja diverse măsuri și vom continua să dezvoltăm constant procesele noastre de producție și logistică în direcția durabilității', explică Michael Hellmann.

 

Abordarea unei mobilități holistice durabile este urmărită și la Mercedes-Benz Vans. Din acest an, producția a fost deja convertită în producție neutră în CO2, iar acest lucru se apropie treptat de obiectivul unei tranziții durabile a transportului și al protejării mediului înconjurător. Pentru a atinge acest obiectiv, compania se bazează pe utilizarea de energii regenerabile și pe noi sisteme de mobilitate care reduc emisiile, în sediul fabricii – cum ar fi naveta la cerere și sistemele de transport fără șofer – precum și pe achiziționarea de energie electrică din surse exclusiv regenerabile. Aceste măsuri se îndreaptă, de asemenea, în mod activ către obiectivele Ambition 2039, în care autovehiculele comerciale ușoare trebuie să devină neutre în CO2 pe toată durata vieții lor. Aceasta include toți pașii, de la dezvoltare până la producție.

Adaugă un comentariu