Mercedes învață camioanele să facă plăți! Cum se procedează

Daimler Trucks accelerează digitalizarea camioanelor, iar activitățile zilnice devin mai eficiente și mai sigure. O astfel de zonă de dezvoltare este abilitatea camioanelor de a comunica autonom cu alte mașini pentru a efectua plăți.

Cu noua identitate digitală Truck-ID și portofelul electronic asociat Truck Wallet, experții Daimler Trucks au creat cerințele preliminare pentru un proiect pilot. Pentru început, dezvoltatorii și partenerii lor au reușit să efectueze plata la o stație de încărcare cu electricitate.

Camionele se pot identifica cu ajutorul Truck-ID, un fel de card de identitate integrat, care furnizează o semnătură unică pentru procese specifice. Truck Wallet lucrează ca o platformă pentru toate aplicațiile care pot accesa Truck-ID pentru diverse scopuri.

Truck-ID și Truck Wallet, aflate în prezent în faza de prototip, sunt stocate ca programe encriptate într-un procesor criptografic. Procesorul este parte a Truck Data Center, unitatea centrală de control telematic a noului Mercedes-Benz Actros.

‘Scopul nostru este ca, în viitor, camioanele să poată acționa singure în mai multe aplicații. Șoferii se vor putea concentra mai mult pe condus, iar firmele de transport vor beneficia de o reducere a muncii administrative și de procese mai sigure. De exemplu, devine practic imposibil să excrochezi un card de carburant’, a declarat  Helge Königs, șeful proiectului Truck Wallet.

Sursa: https://www.cargo-bus.ro

Adaugă un comentariu