Mercedes-Maybach Clasa S primește o versiune specială cu accent pe fashion

Ediția limitată Mercedes-Maybach Clasa S Haute Voiture este o piesă de colecție concepută pentru ocazii selecte. Modelul îmbină estetica prezentată la începutul acestui an cu noi detalii meticuloase în materie de design. Mercedes-Maybach a prezentat noul model în cadrul unui eveniment desfășurat în Dubai, pe 12 decembrie 2022. Autovehiculul a fost dezvăluit în urma unei prezentări de modă curatoriată de designerul local de couture Atelier Zuhra.

„Caracteristicile complexe și elementele de design exclusivist sunt ceea ce fac din Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture unul dintre cele mai extravagante modele pe care le-am creat vreodată, fiind expresia luxului sofisticat în forma sa cea mai pură. Clienții noștri au acum acces la cel mai aspirațional stil de viață, așa că am vrut să reflectăm acest lucru prin crearea a ceva absolut dezirabil și prin utilizarea unor componente nemaiîntâlnite până acum pe un Mercedes-Maybach,” a declarat Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG.

 Astfel, „Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture se identifică cu un nou capitol în materie de lux și exclusivitate pentru marcă. Cu un tiraj limitat de 150 de unități, ediția specială reflectă filosofia mărcii noastre de a lansa ocazional modele de colecție, aspiraționale. Astfel, consolidăm și mai mult poziția Maybach ca pionier al luxului suprem și facilităm experiențe de lux unice, care depășesc așteptările clienților noștri,” a declarat Daniel Lescow, șeful Mercedes-Maybach la Mercedes-Benz Group AG.

Combinația dintre măiestria extremă în materie de design, materialele de înaltă calitate și detaliile rafinate creează un nou nivel al luxului și exclusivității al căror rezultat este o piesă de artă care poate fi condusă. Creată de cea mai performantă echipă a Mercedes-Benz în Manufaktur din Sindelfingen,  fiecare autovehicul va avea o insignă în consola centrală care va evidenția indicativul său în cadrul seriei unice de 150 de exemplare.

În concordanță cu Concept Haute Voiture, exteriorul mașinii de serie este completat de o vopsea exclusivă în două tonuri: o combinație de albastru nautic metalizat în partea superioară, cu un ton de roz ușor strălucitor în secțiunea inferioară și jante metalice albastru nautic. Un punct de atracție suplimentar include iluminarea surround cu proiecție animată: La deschiderea portierelor, modele animate Mercedes-Benz sau Mercedes-Maybach care utilizează tehnologia LCD se aprind și luminează elegant atât zona de intrare din față, cât și cea din spate.

Exteriorul este transpus fără efort în interiorul autovehiculului prin utilizarea extinsă a tonurilor de albastru marin și aur roz, cu elemente suplimentare de cristal și alb opal lucios. Interiorul prezintă  un plus de rafinament și atenție la detalii, care subliniază perfect inspirația sa Haute Couture. O țesătură bouclé de înaltă calitate, inspirată din domeniul modei, rămâne o constantă la interiorul modelului, în nuanțe de albastru, bej, auriu roz și auriu, cu detalii  suplimentare prezente în cadrul husei scaunelor și a pernelor. Elemente de piele albă cristalină sunt prezente de-a lungul consolelor, ușilor și pernelor de dispersie. Covorașele sunt realizate din in și mohair. Recepientele de șampanie de culoare aurie roz integrează perfect afișajul din partea din spate, alături de o insignă Haute Voiture în panoul ușii. Originală pentru automobilul de serie este și tapițeria din piele în tonuri de albastru din interiorul consolelor.

Sistemul de infotainment MBUX preia splendoarea exclusivității interiorului. Norii sclipitori strălucitori și o varietate de accente în aur roz strălucitor subliniază atmosfera de podium. În meniul de selectare a profilului, șoferul este întâmpinat de o floare de magnolie și de particule sclipitoare. Douăsprezece avataruri diferite sunt împodobite cu accesorii fine și îmbrăcate elegant, de exemplu, cu un sacou de dineu, un frac sau o rochie de seară.

Pentru a completa experiența Maybach, Clasa S Haute Voiture va fi însoțită de o cutie de cadou realizată manual, pe care figurează numărul său de identificare, alături de un un breloc de chei. În plus, o husă specială pentru mașină cu logo-ul Maybach și Haute Voiture va fi oferită clienților.

O colecție de genți va însoți mașina de serie, care va fi comercializată la începutul anului 2023 în magazinele fizice și online Maybach Icons of Luxury. Disponibile în diferite stiluri și mărimi, într-o serie limitată, articolele vor fi compuse din materiale selecționate, prezente în interiorul autovehiculului, combinând extravaganța Haute Couture cu măiestria detaliilor.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare