Mercedes SLS AMG – Inapoi in viitor

Mercedes va arata la Salonul Auto de la Frankfurt noul model SLS AMG. Acesta este cu gandul la bunicul 300 SL si cu ochii in viitor.

Noul SLS AMG iese in evidenta prin capota lunga de aproape 2 metri, prin habitaclul impins mult catre puntea spate, prin consola scurta spate, dar si prin profilul aerodinamic al caroseriei care aminteste de legenda de acum 55 ani – modelul 300 SL.

Mercedes 300 SL (W198 I) a fost prezentat la Salonul Auto de la New York in anul 1954 si era primul coupe al casei destinat vanzarii, cu usi tip gullwing. Mai mult, modelul propunea tehnologii precum structura tubulara a caroseriei si injectia directa de benzina.

Asemanator lui 300 SL, SLS AMG propune in premiera pentru automobilele Mercedes de strada structura autoportanta din aluminiu. Masa totala a masinii este de 1.620 kg. Aceasta masa este repartizata ingenios pentru un automobil cu motor plasat in fata – puntea fata 47% si puntea spate 53%.

Revenind la automobilul din zilele noastre, trebuie mentionat ca din punct de vedere tehnic, noul Mercedes SLS AMG dispune de un propulsorul V8 aspirat de 6,3 litri, opera inginerilor de la AMG, care dezvolta in acest caz 571 CP, gratie unor modificari care au vizat arborele cotit si lagarele. In plus, pistoanele sunt construite din aluminiu turnat, iar blocul motor cantareste numai 205 kg.

Motorul V8 este cuplat la o cutie de viteze dublu ambreiaj cu 7 trepte (AMG Speedshift DCT), care a fost pozitionata in apropierea puntii spate. Aceasta cutie de viteze poate schimba treptele de viteza in 100 de milisecunde si are patru programe – Controlled Efficiency, Sport, Sport plus si Manual cu functia Racestart.

Mercedes SLS AMG dispune de diferential autoblocant si ESP cu trei optiuni – On, Sport si Off.

Ca si performante, noul model ajunge la 100 km/h in 3,8 secunde si atinge o viteza maxima de 317 km/h (limitata electronic). Modelul sta pe jante de 19 inci pe fata si 20 inci pe spate si dispune de discuri de frana ceramice.

La interior, Mercedes anunta spatiu suficient si dotari dintre cele mai sofisticate.

Mercedes SLS AMG va costa in Germania 177.310 euro cu TVA.

Adaugă un comentariu