Mercedesul tău ştie tot despre tine! Şi asta nu e prea bine

Scandalurile prin care trece industria auto germană par să nu se mai termine. Taifunul declanşat de Dieselgate continuă să facă victime şi scoate la suprafaţă alte probleme. 

Mercedes-Benz a intrat în vizorul autorităţilor după ce s-a aflat că se folosește de senzorii de localizare instalați pe mașini pentru a recupera vehiculul în cazul în care proprietarii au plăți restante.

Citeşte şi

60.000 de unități Mercedes-Benz, rechemate în service. Software-ul lor ar putea frauda testele de emisii

Recall Mercedes-Benz în Europa pentru rezolvarea unor probleme legate de emisii

Sistemul de localizare este montat pe majoritatea automobilelor noi din Europa şi ar trebui folosit exclusiv pentru a găsi mașina în caz de accident. Dar compania germană a folosit sistemul pentru a reintra în posesia automobilelor deținute de șoferi din Marea Britanie care nu își mai permiteau să plătească. Acest fapt aduce după sine o serie probleme ce țin de confidențialitatea datelor.

Utilizarea dispozitivelor de urmărire a fost adusă prima oară în atenția publicului de ziarul britanic The Sun. Informațiile au declanșat o dezbatere aprinsă despre confidențialitate. Un fost ministru britanic, David Davis, a pus sub semnul întrebării utilizarea acestor sisteme de urmărire de către Mercedes-Benz și a cerut guvernului de la Londra să cerceteze problema.

Oficialii Mercedes-Benz au declarat că șoferii sunt de acord să fie monitorizați atunci când semnează acordul financiar de preluare a maşinilor. Conform companiei se va trece la acțiunea de recuperare a mașinii doar dacă condițiile contractului sunt încălcate de către clienți.

„Chiar dacă practicile Mercedes sunt legale din punct de vedere tehnic, există o problemă mai profundă legată de faptul că șoferii sunt din ce în ce mai supravegheați’, a declarat Christopher Weatherhead, liderul tehnologic pentru Privacy International, citat de cnn.com

Adaugă un comentariu