Mini a scris istorie: Mașina cu numărul 10 milioane a ieșit pe porțile fabricii

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de existență, constructorul Mini și-a făcut singur un cadou memorabil: a produs mașina cu numărul 10 milioane!

Unitatea care marchează acest moment istoric a fost asamblată în uzina din Oxford (Anglia), adică exact locul unde producția modelului original a debutat în 1959. Exemplarul aniversar este un Mini Cooper S 60 Years Edition. Ediția limitată este disponibilă pentru MINI Hatch cu 3 uşi şi cu 5 uşi.

 

Citește și:

O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

 

Peter Weber, șeful uzinei Mini din Oxford, a vorbit despre această performanță în cadrul unui eveniment special: „A fost o mândrie pentru toți angajații să vedem vehiculul cu numărul 10 milioane ieșind de pe linia de asamblare aici, în Oxford. Mulți dintre ei au rude care produceau clasicul Mini tot în acest loc. Este un capitol minunat în istoria Mini și o dovadă a pasiunii clienților noștri pentru această mașină britanică extrem de specială‘.

În toamna acestui an, Mini va da startul unui nou capitol important în istoria brandului: va începe producția primului său autoturism electric. Mini SE va fi echipat cu un motor ce dezvoltă 184 CP și 270 Nm cuplu. Poate accelera până la 100 km/h în 7,3 secunde, viteza maximă fiind 150 km/h. Bateria oferă autonomie de 235 km și poate fi încărcată până la 80% în 35 de minute.

Adaugă un comentariu