Mini a serbat 50 de ani cu conceptul Coupe

Cu ocazia implinirii a 50 de ani de MINI, constructorul a serbat evenimentul prin anuntarea unui concept care reprezinta personalitatea marcii si care va furniza detalii de design viitoarelor modele ale casei.

Conceptul cu doua locuri beneficiaza de dimensiuni compacte, centru de greutate coborat si caroserie usoara. Mai concret, conceptul dispune de 3.714 mm pentru lungime, 1.683 mm pentru latime si 1.356 mm pentru inaltime. Portbagajul ofera o capacitate de 250 litri.

Ca si design, Mini Coupe Concept dispune de o alura sportiva. Partea frontala se remarca, printre altele, prin grila hexagonala a radiatorului, aceeasi de la Cooper S, dar si prin semnalizatoare incluse in faruri. In plus, parbrizul este mai inclinat decat pana acum, iar acoperisul este construit din aluminiu.

Mini Coupe Concept va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt. Din punct de vedere tehnic, Mini Coupe Concept are sub capota propulsorul de la fratele, Mini John Cooper Works, motorul supraalimentat de 1,6 litri, care dezvolta 211 CP.

Sub tutela BMW si a strategiei BMW EfficientDynamics, Mini precizeaza ca noul Coupe Concept dispune de performante rutiere deosebite.

Adaugă un comentariu