Mini Cabrio – Tehnologie englezeasca

Ultima generatie a legendarului Mini este prezentata acum si in versiune cabrio. Acoperisul electric din panza se pliaza complet in doar 15 secunde.

Mini este o masina cu un renume cunoscut de toata lumea, insa nu asta este ceea ce o face atat de laudata si vanduta, in ciuda pretului cu care vine. Mini are reale calitati si, alaturi de designul interior si exterior, diferite de orice alta masina din clasa sa, partea mecanica vine cu tehnologii si motoare de ultima generatie.

A doua generatie a lui Mini Cabrio este pregatita de lansare si va aparea pe strazi in primavara lui 2009.

Un Mini mai stilat ca niciodata
Principala noutate la Mini cabrio este acoperisul retractabil electric. Din cauza spatiului mic disponibil si pentru a nu creste greutatea masinii prea mult fata de un Mini normal, s-a optat pentru un acoperis clasic, de panza.

Acesta se pliaza in doar 15, secunde iar in eventualitatea in care sunteti surprinsi de o aversa neasteptata si trebuie sa-l pliati din mers, viteza maxima pana la care se poate face acest lucru este de 35 km/h. In momentul in care este pliat, acesta are si posibilitatea de a se retrage doar 40 de centimetri pentru a crea efectul unei trape. Aceasta functie este disponibila pana la viteze de 120 de km/h. Desi masina are ranforsari speciale si sta mult mai bine decat vechea generatie din punctul de vedere al sigurantei, greutatea acesteia a fost redusa cu 10 kg.

Mini Cabrio este disponibil in versiunile Mini Cooper, echipat cu un motor aspirat de 1,6 litri, ce dezvolta 120 CP, si Mini Cooper S cu acelasi 1,6 litri, dar supraalimentat si care produce 175 CP. Standard este oferita o cutie manuala cu sase trepte, iar optional este disponibila una automata tot cu sase rapoarte. Tehnologiile bazate pe Efficient Dynamics cum ar fi: Auto Start/Stop sau Brake Energy Regeneration sunt prezente si la Mini cabrio.

Mini cabrio este alegerea atunci cand doresti o masina decapotabila premium de clasa mica, care ofera performanta, tehnologie de varf si o imagine ce nu poate fi regasita la nicio alta concurenta.

Dimensiunile portbagajului sunt, evident, foarte mici, insa o geanta pentru o plimbare de o zi va incapea cu siguranta. Cele doua tevi de esapament sunt amprenta versiunii Cooper S, ce dezvolta 175 CP. Jantele negre intregesc imaginea sic.

 

Adaugă un comentariu